Prvi marčani vikend

04_03_2010
Prvi marčani vikend

Prvi marčani vikend i prva marčana bura. U petak prognostičari najavljuju puno strelica bure, subota će koketirati s nulom, a nedjelja nastavlja s hladnoćom. <strong>Ponuda </strong>je šarolika – za svakoga ponešto. Složite plan, odradite ga pošteno i sigurnim prijevozom dođite doma.

Prvi marčani vikend i prva marčana bura. U petak prognostičari najavljuju puno strelica bure, subota će biti vrlo promjenjiva s temperaturom koja će koketirati s nulom, malo u plusu i malo u minusu. Nedjelja nastavlja s hladnoćom, pa oni koji su zastali s ritmom kauč-dekica-čaj-film mogu opet ubaciti taj ritual u svoj dnevni raspored, barem nedjeljni.
Predvečerje petka možete provesti na nekoliko toplih lokacija. U Gradskom kazalištu lutaka gostuje Teatar Exit s monodramom Samo jučerašnja vijest. U Gradskom kazalištu mladih igra predstava E, moj Pinokio – njihov Pinokio napravljen je genetskim inženjeringom. U Kinoteci Zlatna vrata možete pogledati film Utjecaj kečapa iz ciklusa švedskog filma koji traje do kraja ovoga tjedna.


Ode su sami muški jer...
Večernja ponuda nešto je aktivnija i mobilnija. Ipak, oni uljuljkani u toplinu neke udobne sjedalice mogu se preseliti u mirnu atmosferu In Motion cluba u Hotelu Lav i provesti večer uz obitelj Dedić. Službeno, Arsen ima koncert, ali bit će tamo i Gabi i Matija. Nešto totalno suprotno događat će se u Vanilli – Jasmin Stavros pozdravit će svoje splitske obožavatelje i osigurati klasično dobru veselicu. LoopJunkies i IggyDub će u Hot Tuni obojati večer svakakvim glazbenim stilovima s naglaskom na UK podrijetlo. U Jungli će Harpoon Blues band predstaviti gosta s kojim upravo snimaju dvostruki autorski album – Carl Reuters pravit će im društvo na koncertu na kojem će se moći čuti i neke od novih stvari. U Kocki će biti upriličena slušaona hitova koji su bili popularni prije nekoliko godina, proslavili su svoje izvođače, a ovi se više nikada nisu pojavili na glazbenoj sceni. Imati jednu ili dvije svjetske uspješnice i više se nikada ne pojaviti na sceni!? One hit wonders – ekipa iz Kocke je prikupila takve zvijezde. O’Hara nudi dva različita programa, svaki kat ponešto. Tako donji kat poziva Rockabilly fanove na plesnjak, a gornji kat zove na glupiranje pod nazivom POP iz’di. U Quasimodu klasika, DJ Matan i DJ Tengo odredit će tempo večeri.

Hajduk ovog vikenda gostuje u Zaprešiću, no u Parku mladeži ovog subotnjeg popodneva potencijalni prvoligaš, RNK Split, dočekuje Pomorca. Subotnja hladnoća nekako će biti u skladu s nazivom večeri u Kocki – Diaries Of Death. Splitskoj publici predstavit će se Cultofreborn, Reborn, Dead Garden Cult i Throattwister. Totalno vruće bit će na drugom kraju grada jer na Obojenoj Fever slavi rođendan i to kako drugo nego uz Salsa party i mukte švedski stol. U  O'Hari će biti večer pod nazivom New wave, a u Quasimodo konačno stiže Nežni Dalibor – nadamo se samo da je već sada u Splitu, jer je splitska publika već jednom bila razočarana zbog problema koji su bend zaustavili na granici pa do Splita nisu ni došli.

...su ode samo žene ususret Danu žena :)

Nedjelja je rezervirana za već poznati plan (vidi početak teksta), a onda ponedjeljak opet nudi malo akcije – Crvena Jabuka na Gripama, svojevrstan poklon svim djevojčicama, djevojkama, ženama za Dan žena (prvih 500 ženskih osoba koje dođu na koncert dobivaju na dar jednu ružu;) ). Naravno, kavaliri su također pozvani s idejom da svoje nježnije polovice iznenade izlaskom na koncert. Eto prilike za malo romantike i osvajanje simpatija. Ovu večer možda će neki i biti u dilemi jer u isto vrijeme u O'Hari gostuje Leb i sol. Ima još dovoljno vremena do ponedjeljka pa pažljivo planirajte!

Noćni busevi i dalje voze vikendom, taxisti i dalje drže akcijsku cijenu od 50kn za noćnu vožnju (trajat će to sve do Uskrsa, a tada najavljuju kompletno niže cijene i za dnevne i za noćne taxi vožnje), ponuda je šarolika – za svakoga ponešto. Složite plan, odradite ga pošteno i sigurnim prijevozom dođite doma. E, i toplije se obucite!

napisala: Vex