Šejn prvi, tko je drugi?

01_03_2010
Šejn prvi, tko je drugi?

Prvu je natjecateljsku večer ST-@rt <strong>festivala</strong> obilježila pobjeda benda <em>Šejn</em> i raspoloženi <em>Produžni kabel</em>, a ove srijede žiriju, sudeći prema materijalima predstavljenim na myspaceu, neće biti nimalo lako donijeti odluku o pobjedniku...

Prvu je natjecateljsku večer ST-@rt festivala obilježila pobjeda benda Šejn i raspoloženi Produžni kabel, a ove srijede će pred splitsku publiku izaći šaroliko društvo već profiliranih bendova plodovi čijeg su rada dostupni na mreži svih mreža.

U devet će se sati na pozornicu O'Hare popeti Antibiotik čiju bi se glazbu moglo potrpati pod nu metal. Dolaze nam iz Kaštel Kambelovca i postoje gotovo tri godine, a snimili su i demo album koji je dostupan na myspaceu.

Zatim će se publici ukazati art i noise rockom te post punkom inficirani Brižno grilo s otoka Ugljana. Osnovani još 1997. godine, imaju iza sebe dva demo albuma, a kvalitetno zabilježene uratke možete pronaći na linku.

Reflektori O'Hare ponovno se pale za ST-@art festival

Splitski Discopath publici se već odavno predstavio sa megahitom Kaćunko, imaju svoju stranicu www.discopath.net te spejs. Svoju glazbu nazivaju freak disco, a uzori su im Bee Gees i Ministry.

Embassy 516 dolaze iz Dubrovnika, na sceni su nešto više od 3 godine, riječi dark ambijent alternative rock možda najbolje opisuju materijal koji su postavili na myspace.

Ovu će zanimljivu večer zatvoriti Ti Ritu Piri Pip, rasplesani Šibenčani koji su zanat gradili u raznim autorskim projektima da bi se konačno našli prije nešto više od godinu dana, napisali 15tak pjesama i odsvirali preko 30 koncerata. Naravno, dio ugođaja možete uhvatiti na spejsu.

O'Hara je u ovu srijedu definitivno pravo odredište za sve glazbene sladokusce u potrazi za umjetnošću bez klišeja, kakvu nažalost rijetko kada imamo priliku čuti na ovim prostorima. Žiriju, sudeći prema materijalima predstavljenim na myspaceu, neće biti nimalo lako donijeti odluku o pobjedniku, a najveći će dobitnik definitivno biti upravo splitska publika koja ima priliku za promjenu čuti nešto uistinu svježe, za smiješnu cifru pive u kafiću.

napisala: KMaja
foto: Čuba, arhiva