Prijestolnica mladih za 2012. je...

26_02_2010
Prijestolnica mladih za 2012. je...

Natječaj za Europsku prijestolnicu mladih 2012. ušao je u drugu fazu. Nakon prijave od 9 gradova kandidata u užem izboru ostali su grčki Byron i Heraklion, te portugalska Braga. Titula Europske prijestolnice mladih dodjeljuje se odabranom gradu na period od godine dana...

Natječaj za Europsku prijestolnicu mladih 2012. ušao je u drugu fazu. Nakon prijave od 9 gradova kandidata u užem izboru ostali su grčki Byron i Heraklion, te portugalska Braga. Titula Europske prijestolnice mladih dodjeljuje se odabranom gradu na period od godine dana, a grad ima priliku pokazati kulturnu, društvenu, političku i ekonomsku povezanost s mladima i njihovim razvojem.

Cilj ovoga natječaja je pokazati bogatstvo, raznolikost i zajedničke karakteristike Europskog integracijskog pristupa i osnaživanje mladih diljem cijelog kontinenta. Natječaju su mogli pristupiti svi gradovi zemalja članica EU i zemalja članica Vijeća Europe.

Tri grada kandidata koji se upravo nalaze u užem izboru sada imaju priliku dodatno uvjeriti žiri koji od njih bi trebao biti najbolji domaćin mladih u Europi za 2012. godinu. Ceremonija proglašenja pobjednika i dodjela nagrade bit će upriličena 24. travnja na COMEM-u (European Youth Forun Council of Members).

www.youthforum.org



Za sadržaj na ovim stranicama isključivo je odgovorna Koalicija udruga Info zona i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.