Zabava i prijevoz – di ćeš bolje?!

25_02_2010
Zabava i prijevoz – di ćeš bolje?!

Izgleda da su u veljači vikendi rezervirani za promjenjivu vremensku prognozu. A ovaj <strong>vikend </strong>rezerviran je i za: Belana, Urbana, Vivu, Ljetno kino, Symbol One, Ringišpil, Alena Islamovića, Hajduk... Nikako nemojte zaboraviti na nove mogućnosti sigurnog prijevoza!

Izgleda da su u veljači vikendi rezervirani za promjenjivu vremensku prognozu. Tako će u petak bit južno, kišno i tužno (opet), a u subotu nas očekuje čisti sjeverac i niže temperature. Nedjelja će opet biti vjerna južini. Sigurno je da će oni osjetljivi na vremenske prilike biti jako uznemireni – nemojte ih dodatno uzrujavati :)

Mirna atmosfera može se očekivati na radionici crtanja karikatura koja se nudi u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Kasniji sati obećavaju nešto življu zabavu koju možete započeti u caffeu Tri Gracie uz D'N'F' team i njihov karaoke show. Ako ipak radije slušate one koji su plaćeni da pjevaju možete otići do Equadora na Bačvicama i tamo se razgibati u ritmovima grupe Viva i DJ Pinje. Ili možda do caffea Vrime gdje nastupa Toni band. Pomorski fakultet poziva na brucošijadu u Hemingwayu uz Nenu Belana i Fiumense. Ljetno kino naziv je benda koji u O'Haru donosi dašak ljeta, ljetnih terasa i svirki na otvorenom uz miris mora i bora. Oni će svoj dio obaviti profesionalno, a na vašoj je mašti da dojam bude potpun. U Plavoj kavi Alen Islamović pjevat će stare hitove među kojima i Lipe cvatu – dakle i tamo će se zazivati toplija vremena. Symbol One naziv je splitsko-dublinskog dvojca koji je svoj proboj započeo putem myspacea, a u petak navečer pokazat će se i uživo u Kocki. Posljednji indie okršaj u veljači pripada FEMmbotu i Haliozu, a dogodit će se, gdje drugo nego, u Quasimodu.


Nikad ne znaš hoće li Ban svratiti Belanu i pomorcima u goste
Subotnju večer možete započeti uz kombinaciju kulture i svirke. Na otvaranju izložbe Hrvoja Jukice u Adventure baru gostovat će i grupa Viva. Ska ritmovi okupirat će podrum Doma mladih – Ringišpil iz Novog sada i Eve & The Evils iz Zagreba pokazat će splitskim ljubiteljima ska što znaju i umiju. U Jungli nešto potpuno drugačije pripremaju Pero FH i Miro – hitovi izvučeni iz naftalina činit će večer Oldies Goldies. Urban & 4 dolaze po prvi put u Quasimodo i kažu Hello. Plesači dušom i tijelom, osobito zaljubljenici u ritmove salse, tanga i latina bit će dobrodošli na Feverov rođendanski party na Obojenoj gdje je skoro sve besplatno – i ulaz i tečaj plesa i švedski stol. U Hemingwayju će splitska novinarka i kreatorica Olgica Ivić Grizelj predstaviti svoje kreacije na večeri Modni Pressing. Kolegice novinarke nosit će reviju koja će biti prodajnog karaktera, a sav prihod namijenjen je Udruzi Lastavice.

Nogometna sezona se nastavlja derbijem kola na Poljudu

Nikako nemojte zaboraviti na nove mogućnosti sigurnog prijevoza u vikend noćima – Promet u petak navečer počinje s novim noćnim linijama i taksisti nude jeftiniju fiksnu tarifu od 50kn za vožnju diljem grada. Nemojte riskirati, izbor postoji – iskoristite dok se nudi!

Nedjelja je za odmor i sport. Na Poljudu će u popodnevnim satima Hajduk ugostiti Slaven Belupo i time možete mirno završiti svoje vikend pohode i pripremiti se za nadolazeći radni tjedan. Vikendi brzo prolaze, jelda?:(

P.S. Nakon 19 sati slušajte emisiju Info zona na radiju i sredite mukte upad u Kocku i za petak i za subotu.

napisala: Vex
foto: Maja Prgomet, arhiva