Noću voze za 12 kuna - ide dalje! +bus

23_02_2010
Noću voze za 12 kuna - ide dalje! +bus

Prethodna tri mjeseca cijelim Splitom ste se od 23 sata do 6 sati ujutro mogli <strong>taksijem</strong> voziti za svega 50 kuna što, kada se podijeli na četvorku iz ekipe, predstavlja tričavih 12ak kuna za dopremanje od mjesta kapitulacije noćnog života do kućnih vrata. <font color="#ff0000">Uz taxi i novi busevi!</h3>

Info zona je u više navrata upozoravala na potrebu kvalitetnijeg noćnog prijevoza s ciljem veće sigurnosti u prometu i bolje dostupnosti kulturnih i zabavnih sadržaja. Prethodna tri mjeseca cijelim Splitom ste se od 23 sata do 6 sati ujutro mogli taksijem voziti za svega 50 kuna što, kada se podijeli na četvorku iz ekipe, u odnosu na jedno pivo ili kartu za bus, predstavlja tričavih 12ak kuna za dopremanje od mjesta kapitulacije noćnog života do kućnih vrata. Akcija je trajala do 20. veljače, no prema riječima predsjednika Autotaxi sekcije grada Splita, Lovre Ćatipovića, mogla bi se produžiti, tim više ako Grad podrži akciju koja je do sada bila isključivo inicijativa taksista.

Noću busom od stanice do stanice ili taksijem od vrata do vrata?

Prema najavama, u petak, 26. veljače, trebao bi započeti tromjesečni pilot projekt uvođenja dodatnih autobusnih noćnih linija vikendom. Vrijeme će pokazati kolika je stvarna potreba za tolikim brojem noćnih linija i koliko je racionalnosti u tom projektu. Nastave li taksisti sa svojom akcijom vjerojatnije je da će se u noćnim satima češće na mobitelu birati broj 970, nego koristiti usluge Prometa.

Novo: Akcija ide dalje!

Prema izjavama predsjednika Autotaxi sekcije grada Splita, Lovre Ćatipovića, za splitski.portal, akcija sniženih fiksnih tarifa svake noći od 23 do 06 sati - se nastavlja! Dakle, za bilo koju relaciju i bilo koji broj putnika cijena usluge je fiksna - 50 kuna. Akcija će trajati sve do skorog sniženja svih tarifa.

Potvrđeno: Ukida se linija 19, uvode se 39 i 40

Umjesto vikend noćne autobusne linije broj 19 od ovog petka na probno razdoblje uvode se linije 39 i 40 koje će samo petkom i subotom prometovati uz već ranije uvedenu liniju broj 23. Linija 39 uglavnom prati trasu trice, a linija 40 uglavnom prati trasu šestice.
23 HNK – Općina – Solin
39 Lora – Općina – Pazar – KBC – TTTS
40 Traj. luka – Pazar - Vukovarska – Kila
Polasci sa stanice HNK: 01:00, 02:00, 03:00
Polasci sa stanice Lora/Traj.luka: 01:00, 02:00, 03:00 i u 04:00 bez povratka na polaznu stanicu

napisao: Pile