Još jedno tijelo za mlade

22_02_2010
Još jedno tijelo za mlade

Kao da nije dosta imati Savjet mladih koji (ne) funkcionira, na sjednici Gradskog vijeća naći će se prijedlog ponovnog<strong> osnivanja </strong>Komisije za suradnju s mladima koju će opet činiti po jedan vijećnik iz svake političke opcije novog saziva Gradskog vijeća.

Kao da nije dosta imati Savjet mladih koji (ne) funkcionira, na sjednici Gradskog vijeća naći će se prijedlog ponovnog osnivanja Komisije za suradnju s mladima. Za razliku od Savjeta mladih kojeg čine izabrani mladi članovi splitskih udruga i organizacija, Komisiju će opet činiti po jedan vijećnik iz svake političke opcije novog saziva Gradskog vijeća.

Komisija Gradskog vijeća Grada Splita za suradnju s mladima Grada Splita puni je naziv tog tijela koje je, ako uopće ima neku odgovornost, odgovorno što se nisu realizirale mjere Gradskog programa djelovanja za mlade te što je Savjet mladih osnovan više od godinu dana nakon zakonskog roka bez pretpostavki za njegovo funkcioniranje. Dvanaest članova rijetko je uspijevalo okupiti kvorum, a neki se nikada nisu pojavljivali na sjednicama i radnim sastancima s mladima. Hoće li novi saziv biti agilniji ili je optimalno rješenja za kvalitetnije bavljenje politikom prema mladima osnivanje Ureda za mlade o kojem se već duže vrijeme govori?