Neka predstavljanje počne!

22_02_2010
Neka predstavljanje počne!

Mladim se bendovima iz Splita i okolice ukazala nesvakidašnja prilika da svoja autorska djela predstave široj publici. Na Zenti će se tako slijedećih osam tjedana predstaviti čak četrdeset <strong>bendova</strong>, raznoraznih glazbenih izričaja. Prva večer je ove srijede!

Mladim se bendovima iz Splita i okolice ukazala nesvakidašnja prilika da svoja autorska djela predstave široj publici u sklopu festivala ST-@rt kojeg organizira UZG STOP uz podršku M.C. O'Hare.

Na Zenti će se tako slijedećih osam tjedana splitskoj publici predstaviti čak četrdeset bendova, raznoraznih glazbenih izričaja, čiji će nastup ocjenjivati žiri u sastavu Željko Brodarić Jappa, Ante Pupačić Pupi i Dean Clea Brkić.

Prva kvalifikacijska večer će, ako je suditi po myspace i youtube uradcima bendova, proteći u višemanje blues i rock atmosferi, dakako, iznenađenja su i više nego moguća, jer neki bendovi skrivaju svoju glazbu kao zmija noge. Uistinu je fascinantno da u doba myspace-a bendovi koji se prijavljuju na festival demo bendova ne koriste tu mogućnost besplatne promocije, no to je već druga priča.

Prva od osam

Dakle, prema najavi organizatora, u večer će nas uvesti mladi splitski blues bend Barber Shop koji je, usprkos (ili pak zahvaljujući) godinama iskustva jedan od prisutnijih na društvenim servisima. Tako ih možete pronaći na fejsu, a naći će se i snimke na youTube-u.

Jesu li Bezdan fascinirani black metalom ili pak Đorđem Balaševićem, trebati će ipak pogledati na licu mjesta pošto svoj stil nisu pobliže definirali u predstavljanju na majspejsu. Sigurno je jedino da su iz Solina, te da vole jist, svirat i popit.

Big Bang su široj publici već poznati kao jedni od najpopularnijih izvođača Azrinog dvostrukog live albuma Ravno do dna, a sada je bend odlučio predstaviti svoje autorske pjesme, nastale u 90ima, inspirirane životom i svakodnevnim problemima, kako samozatajno kažu.

Produžni kabel se vole svrstati u garage rock bendove, te ističu između ostalih Azru, Bijelo Dugme i Dina Dvornika kao glazbene uzore.


Šejn se, površnom analizom, čine najozbiljnijim kandidatima prve večeri. Otkrili su čari myspacea te su na njemu predstavili par pjesama i spotova. Uz pametnog producenta i dobro zaleđe, ovaj bi bend definitivno mogao daleko dogurati sa svojim (danas u Hrvata popularnim) pop folk rock izričajem.

Za cifru od zanemarivih 10 kn, imamo priliku provesti inače potpuno nezanimljivu srijedu u klubu O'Hara i pridonijeti stvaranju vruće atmosfere koja će pomoći bendovima da izvuku ono najbolje iz sebe kako bi se predstavili žiriju u najboljem, pravom svjetlu. Organizator tvrdi da će svirka biti gotova do ponoći, dakle ne bi trebalo biti drastičnih posljedica ni za radni narod. Ostaje nam nadati se da će i održati riječ.

napisala: KMaja