Jugo će, kažu...

18_02_2010
Jugo će, kažu...

Očito su karnevalije ostavile traga na <strong>ponudu</strong> vikenda. Vrijeme loše, ponuda skromna, al&#39; dalo bi se nešto iskombinirat uz malo dobre volje. Intrade, Jura Stublić, Zinedin Zidan, Joe2Shine, The Skelligs, Nežni Dalibor... Ili je Krnjeval u utorak bio dovoljan za ovaj tjedan?

Kažu Vakula i ekipa, jugo će, i to s puno strelica i temperaturom iznad 10 stupnjeva gospodina Celzijusa. Kako to obično biva, jugo donosi i kišu pa je već nekoliko tjedana aktualno pitanje – kad ćemo dočekat sunčani vikend!? Nakon uobičajeno kratke vremenske prognoze, slijedi prognoza događanja za ovaj siromašni vikend. Očito su karnevalije ostavile traga na ponudu vikenda.


Za vikend vanka... ili je Krnjeval bio dovoljan? (foto: L.Žižić)
Kinoteka Zlatna vrata u popodnevnim satima petka nudi dva filma iz ciklusa Pedra Almodovara. Publika koja nakon filmova bude u light modu može nastaviti večer u klubu Vanilla uz klapu Intrade. Osim u Kinoteci, filmova će biti i u Info zoni gdje Prijatelji životinja organiziraju projekciju 5 kratkih ekoloških filmova. Ipak, nešto raznolikija ponuda stoji za one koji budu željni gibanja u raznim ritmovima nakon sjedenja uz filmsko platno. Tako u O'Haru dolazi Jura Stublić i nudi priliku za život u ritmu muzike za ples. Nešto zapadnije, na Bačvicama u Tropic clubu Equador Prva liga bend svirat će domaće i strane aktualne uspješnice, a u pauzama od live svirke DJ Pinja održavat će temperaturu u publici. Dosadno sigurno neće biti u Bountyu jer tamo gostuju Zinedin Zidan – s njima nikad nije ni mirno ni predvidivo. Iz Hemingwaya opet pozivaju na ultrapopularni spoj trubača i house DJa – Joe2Shine pratit će Bojan Ristić Brass Band. U kocki trio za dobar provod – Beetan Tone, Analena i Cripple and Casino. Quasimodo pomalo ulazi u monotoniju repriza – opet Banana Zvuk diktira tempo večeri.

Zato u subotu ipak nešto originalno – Nežni Dalibor uveselit će u Quasimodu publiku željnu promjena. Subotnja večer u Kocki bit će povodom Sv. Patrika u znaku Irske uz Irish party i The Skelligse i Paddy's Allstars. U Jungli će DJ Mery s DJ pulta krojiti Audiometric Night.


Evo nje doma, opet skače među svoje... (foto: M.Prgomet)
U nedjelju bi Spaladium Arena trebala biti dupkom puna, kao i prošle godine, jer na Skakačkom mitingu Slobodne Dalmacije nastupa i naša Blanka Vlašić. Čak i Promet daje besplatan prijevoz uz predočenje ulaznice za miting.

Eto, vrijeme loše, ponuda skromna, al' dalo bi se nešto iskombinirat uz malo dobre volje. Ili je Krnjeval u utorak bio dovoljan za ovaj tjedan?

Poslušat za proć mukte

Idealna podloga za spremanje za izać vanka je poslušat emisiju Info zona na radiju koja se emitira na valovima i linku Radio Splita svaki petak od 19 sati.

U emisiji možeš čuti ponudu klubova za cijeli tjedan, saznat šta nova ima u kulturnoj ponudi grada, informirat se o novim natječajima i terminima predavanja, a ako dovoljno brzo okreneš broj radio Splita 539 300 možeš osvojiti ulaznice u nagradnoj igri.

Ovaj petak dile se karte za koncerte u Kocki: u petak (Beetan tone, Analena) i subotu (Irish party: The Skelligs i Paddy's Allstars).

napisala: Vex