K-rnjevali

14_02_2010
K-rnjevali

Krnjevalska povorka bez blagoslova Banovine neće krenuti ispred HNK, nego iza HNK, a ako vas nije preveć briga tko i kako organizira ovogodišnji krnjeval <strong>zabavu</strong> ćete na Pokladni utorak tražiti u Đardinu, na Pjaci, Rivi... Osim maski pripremite i fotoaparate ;)

Ako vas nije preveć briga tko i kako organizira ovogodišnji krnjeval zabavu ćete na Pokladni utorak tražiti u Đardinu uz reggae, hip-hop, jazz i koji li sve zvuk ne proizvode Banana zvuk, Kingstoned i Dzeneration 81, a blizu su i techno i house ritmovi Ian Pooleya, Mira i Jake – uz bok katedrale. Ne svidi li vam se tu, zabava pod maskama u organizaciji Grada bit će i na Voćnom trgu uz Tambu band, gutače vatre, žonglere i plesačice, na Pjaci uz hitove starijih generacija te na Matejuški uz mukte vino, ribu i uz domaću pismu, a Colonia i Bravo bend rasplesat će i maškarani i nemaškarani puk na Rivi.


Jedan grad, dva krnjevala, dva Krnje, dvije šentence... (foto: Rene)
Krnjevalska povorka bez blagoslova Banovine neće krenuti u 18:30 ispred HNK, nego iza HNK, logično imat će i svog Krnju pa i svoju šentencu i mjesto egzekucije koji se još drže u tajnosti, no, neslužbeno, Koji K će biti spaljen ni na nebu ni na zemlji... Valjda zbog pretjerane tajnovitosti neće ponovno doći samo dvadesetak ljudi kao na subotnja događanja.

Ne znamo čiji Krnjeval podržavaju, ali ST Riva organizira cjelodnevno maškarano druženje uz funky atmosferu koju podržava Voi'sa, a Quasimodo i ove i one maškare poziva na party kojem glazbu bira dj trojka Halioz, Tengo i gazda Matan. Kocka nastavlja tradiciju after maškare partya, a ovaj put je za ritmove Pokladnog urnebesa zadužena dj Marianne. Nakon Carnival partya u gradskoj jezgri slični zvukovi, uglavnom istih dj-eva nastavit će se u Jungli.

Bagerasti Krnje 2008. - a tko će biti ove godine? (foto: S.Marinović)

Fotoklub Split i Služba za kulturu Grada će do Pokladnog utorka 2011. organizirati izložbu dabranih fotografija ovogodišnjeg krnjevala pa imajte to na umu budete li fotografirali krnjevalsku povorku od (ispred) HNK do gata ispred Lučke kapetanije. Kao i prethodnih godina fotografije vlastitit krnjevalskih iskustava, i ovih i onih maškara, šaljite na [email protected] – objavljujemo ih u ovogodišnjem krnejvalskom albumu!

Sad znate epicentre zabave, još samo smislite svoju masku ili hrabro pokažite svoje pravo lice. Za inspiraciju ili ohrabrenje pogledajte gotovo 500 fotografija u albumima krnjevala 2006., 2007., 2008. i 2009. godine.

napisao: Pile