Valentino vikend

11_02_2010
Valentino vikend

Dok je cijeli kontinent zameten snijegom, pa tako i veći dio Hrvatske, Split će ovaj vikend zadesiti samo lagana kiša i nešto južine, uz mogućnost sunca i sigurnu temperaturu u plusu. Na vrijeme složite svoj izbor i plan  i nemojte zaboravit reć onom nekom posebnom da ga volite ;)

Dok je cijeli kontinent zameten snijegom, pa tako i veći dio Hrvatske, Split će ovaj vikend zadesiti samo lagana kiša i nešto južine, uz mogućnost sunca i sigurnu temperaturu u plusu. Iako je vrijeme prihvatljivo, doba godine možda i nije najbolje za neke veće turneje splitskim izlazištima. Naime, ispitni rokovi su u tijeku… Al od knjige se treba i odmoriti pa donosimo izbor za nadolazeći vikend.

U petak večer možete započeti uz Lisinskog – projekciju najstarijeg hrvatskog filma u Kinoteci Zlatna vrata. Za daljnje razgibavanje u ponudi je Milan Terze i grupa Best u Equadoru, ali i Jadran nešto dalje u Tennisu. Još malo istočnije, u O'Hari će biti upriličeno otvaranje novouređenog kata uz nastup Čarobnjaka. Zapadni dio grada također nudi pjesmu i ples. U Plavoj kavi nastupa Zlatko Pejaković i uopće ne sumnjamo u popunjenost publikom. Prazna neće biti ni Vanilla koja na repertoaru ima koncert grupe Viva. Vrući ritmovi salse zagrijat će atmosferu u Hemingwayu koji će ugostiti profesionalne plesače s pomno biranom glazbom. U Malom princu DJ Frile će ponoviti svoju set listu od prošlog petka i zabaviti posjetitelje željne electro-popa, brit-popa i ostalih sličnih stvari. Quasimodo nudi novog DJa za pultom pa će tako publiku u petak navečer dočekati DJ M.I.L.E. Oni kojima se za dobar house nije problem maknuti iz grada mogu potegnut do Medene i u clubu Fleki poslušati uratke Home Made Electronica ekipe.

Ma i u subotu na Poljud s curom, za 99 godina Hajduka (foto: Rene)

Subotnji đir može se započeti dosta rano – već popodne na manifestaciji Flashmob na Pjaci, a nastaviti na utakmici Hajduk – Željezničar. Hajduk slavi svoj 99. rođendan pa s utakmice put vodi ravno u Info zonu na otvaranje foto izložbe Torcida – foto godine. Od noćnih zabava vrijedi izdvojiti doček Valentinova u klubu Kocka uz Let 3. U Quasimodu će po prvi puta u Splitu nastupiti beogradski S.A.R.S.. O'Hara nudi večer uz Balaševićeve hitove koje će izvesti Neki novi klinci i pritom uz Splićane proslaviti svoj treći rođendan. Nathan Coles bit će domaćin house publici u Jungli, a pomoć za dj pultom pružit će mu Pero FH i Miro. Oni koji ne žele slušati druge za mikrofonom nego pokazati što znaju u pjesmi i plesu imat će priliku u Tri gracie uz potporu D'N'F teama i njihovih karaoke majstorija.


Je, sad im se i u nedilju uvali ka ode na sliku :P (foto: M.Prgomet)
I nedjelja….Valentinovo….romantika. Opcije baš i nisu prevelike, ali za pravu ljubav ni ne trebaju zvučna imena, fancy večere i koncerti. Ipak, korisno je znati da u In motion clubu u hotelu Lav koncert ima Ibrica Jusić, u Plavoj kavi nastupa klapa Intrade, a najviše zaljubljenih parova sigurno će se okupit u Spaladiumu pred Zdravkom Čolićem.

Na vrijeme složite svoj izbor i plan iz gore navedenog i nemojte zaboravit reć onom nekom posebnom da ga volite – često je to i više nego dovoljno;)

napisala: Vex