2010. – Međunarodna godina mladih

01_02_2010
2010. – Međunarodna godina mladih

Ujedinjeni narodi proglasili su 2010. Međunarodnom godinom mladih s početkom obilježavanja 12.kolovoza 2010. Namjera je osnažiti dijalog i razumijevanje među generacijama, promovirati ideale mira, poštovanja ljudskih prava i sloboda te solidarnost.

Ujedinjeni narodi proglasili su 2010. Međunarodnom godinom mladih s početkom obilježavanja 12.kolovoza 2010. Namjera je osnažiti dijalog i razumijevanje među generacijama, promovirati ideale mira, poštovanja ljudskih prava i sloboda te solidarnost. S ciljem obilježavanja i isticanja Međunarodne godine mladih održat će se 5. Svjetski kongres mladih u istanbulu i Svjetska konferencija mladih u Mexico Cityu. Oba događanja bit će usmjerena mladima i održivom razvoju prema Milenijskim ciljevima UN-a. Olimpijske igre mladih koje će se održati u Singapuru u kolovozu slijedit će inspiraciju mladih u svijetu da promiču i prihvate olimpijske vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja.

U ovoj godini ciljevi Europskog foruma mladih odnose se na uključivanje mladih u procese politike za mlade i promicanje svijesti kako bi mladi trebali biti kreatori i participanti politike za mlade, a ne isključivi konzumenti te politike.

www.youthforum.org


Za sadržaj na ovim stranicama isključivo je odgovorna Koalicija udruga Info zona i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.