A di?

04_02_2010
A di?

Ovaj vikend pripremite kišobrane za đir ili vozila pod uvjetom da se odreknete opijajućih sredstava tokom izlazaka. Floydi, Labuđe jezero, Pipsi, Spli&#39;ski akvarel, Šufit, Zečić, ... Sve u svemu, svašta nešto, samo treba izabrat. I <strong>izać</strong> vanka, naravno :)

Prvo da obavijestimo svekolike čitatelje da prognoza nije bajna. Južina i kiša za vikend. Pripremite kišobrane za đir ili vozila pod uvjetom da se odreknete opijajućih sredstava tokom izlazaka. Zidići već dulje vrijeme pate u osami, što zbog niskih temperatura što zbog kiše, ali uskoro će i ljepši dani pa time i druženje na zraku.

Ovaj vikend možete započeti u petak navečer posjetom splitskom HNK gdje svi koji to još nisu imali prilike mogu pogledati najpoznatiju baletnu predstavu – Labuđe jezero. U isto vrijeme u Info zoni će se održavati projekcija filma potpuno prilagođenog slijepim osobama -  bit će to, nadamo se, početak ciklusa koji se možda jednom nastavi i u splitskim kinima. U kinoteci će se pak prikazati dva filma iz filmomanskog ciklusa – Antikrist i Bijela vrpca.

Tribute to Toše smo već najavili... (foto: Čuba)

Nakon ovih filmskih i glumačkih predstava, slijede one u kojima i sami možete sudjelovati. Tako u Hemingway baru Replay bend oživljuje djela Toše Proeskog, a nešto malo dalje u Vanilla clubu Dražen Zečić zabavljat će svoje vjerne fanove. U Plavoj kavi Matko i Brane napravit će svima dobro znani štimung do jutra. Isti sektor grada ima još toga za ponuditi – u Spaladium Areni nastupaju The Australian Pink Floyd Show. Jedan od najboljih tribute bendova kultnih floyda splitsku će publiku podsjetiti kako su to radili originali u svojim najboljim danima. U kavani Procaffe održat će se natjecanje barmena koji su trening za barmene odradili u školi eSTe bara i njihovi kokteli konačno su spremni na ocjene strogih kritičara. LoopJunkies zauzet će dj pult u Hot Tuni, dok će DJ Kid Va držati istu poziciju u Quasimodu.

Ova ekipa ide plesat salsu u Obojene... (foto: S.Marinović)

Subotnju večer možete započeti još jednim velikim naslovom u HNK – Spli'ski akvarel. Kako se bliži vrijeme Poklada, lagano na red dolaze i maskirane zabave. Prva u nizu je salsa pod maskama u Obojenoj svjetlosti – posjetitelji su pozvani da dođu maskirani, a očekuje ih besplatan mini-tečaj salse i dobra zabava. Možda ideja maskiranja i nije tako loša ako je potrebno prikriti plesno (ne)umijeće? U ritmu salse, a u potrazi za nečim drugačijim, možete otplesati do Jungle u kojoj priređuju Acilectro night za ljubitelje elektronske glazbe. Do Aurore u Primoštenu baš i nije lako otplesati, ali ljubitelji elektronike svakako bi trebali uzeti u obzir da je tamo večer koju kreiraju Freemasonsi. Za one koji će se ipak držati Splita važno je naglasiti da u Quasimodo dolaze Pips, Chips & Videoclips, a u Studiu 21 večer će biti obojana acoustic svirkom Harpoon Blues banda.

Za one kojima neće smetati još malo šetnje po kiši i žele kvalitetno provesti slobodno vrijeme i u nedjelju, mogu u HNK poslušati koncert klape Šufit ili pogledati nastavak filmomanskog ciklusa u Kinoteci Zlatna vrata.

Sve u svemu, svašta nešto, samo treba izabrat. I izać vanka, naravno :)

napisala: Vex