Vikend počinje kulturno

28_01_2010
Vikend počinje kulturno

Vikend bi mogli započeti <strong>noćnim</strong> kulturnim uzdizanjem u splitskim muzejima i galerijama, povodom <em>Noći muzeja</em>, i već tu osluhnuti pokoju glazbenu notu, a onda gibanje nastaviti na uobičajenim mjestima... Snijeg nam ipak ne bi trebao padat pa možete vanka bez lanaca ;)

Vikend bi mogli započeti noćnim kulturnim uzdizanjem u splitskim muzejima i galerijama, povodom Noći muzeja, i već tu osluhnuti pokoju glazbenu notu, a onda gibanje nastaviti na uobičajenim mjestima... Naglasimo da je Promet ipak uveo posebnu besplatnu autobusnu liniju!

Ponuda je tu, a valjda je i dobro društvo u blizini...

Već smo najavili Noć muzeja pa vjerojatno znate gdje možete razgledati koji postav, poslušati fado Jelene Radan, osluhnuti malo jazz zvuka ili pak pjesmu KUDa… Za kasnije sate večeri petka, oni koji su popodne proveli na 3. Sajmu vjenčanja u Hotelu President, vjerojatno će odabrati jednu od romantičnih varijanti – koncert Rade Šerbedžije u clubu In motion (Hotel Lav) ili koncert Harija Rončevića u Vanilli. Ukoliko nakon sajma ne budu raspoloženi za nastavak večeri u ljubavnom tonu u ponudi im je na raspolaganju nekoliko redovitih veselica za o(t)puštanje duše i tijela i prepuštanje plesu, pjesmi i koječemu drugome. Tako će u Equadoru pjevati Milan Terze uz pratnju grupe Best, u caffeu Vrime na bini će biti Kocka band, a u caffeu Tennis goste će zabavljati Jadran.
  Fanovi ska ritmova imat će u petak možda i dilemu – u Malom princu DJ Frile puštat će ska plesne ritmove, dok će s druge strane kaštelanskog zaljeva, u Kaštel Lukšiću u caffeu Twist Justin's Johnson prašit svoje hitove. Dilema ili je izbor jasan? U Kocki će Dear Prudence svirati stvari od Beatlesa – nisu oni bilo tko (ne Beatlesi nego Dear Prudence), radi se o bendu sastavljenom od iskusnih splitskih glazbenika koji znaju što su Beatlesi i kako ih treba izvoditi. Malo bliže centru grada, u Quasimodu, DJ Meniga puštat će stvari koje vode ka jungle i reggae raspoloženju pa 'ko voli nek' izvoli na ovo putovanje miljama daleko, barem u glazbenom smislu.

Možete vanka bez lanaca, snijeg nam ipak ne bi trebao padat ;)

Subotnje popodne možete provesti na FESB-u ukoliko želite naučiti programirati u programskom jeziku C++. Nakon toga taman ostaje vremena za spremanje za izlazak iako nekog bogatstva ponuda baš i nema. U Kocki je na rasporedu Rock Is Rising večer i nastupaju Ballbreakers i Big Rock – dva benda koja jamče dobru rock svirku, ako ništa drugo. The Orange Strips su indie/pop rock band iz Labina i po mnogočemu su poznati. Nažalost, jedni su od onih koji su poznatiji van granica Lijepe naše, nego unutar njih. Eto ih sad na našem teritoriju, u Quasimodu, pa je i prilika procijeniti ima li inozemstvo pravo kad ih hvali. Spomenimo još i Omegaritam vs Underground Control obračun u Jungli te da u Obojenoj svjetlosti slijedi novi ciklus Salsa partya uz besplatnu poduku osnova salse.

Snijeg nam valjda neće padat, već od petka bi vrijeme trebalo biti stabilnije, za koji stupanj i toplije jer dolazi južina koja će u nedjelju donijeti i kišu (prava prognoza za scenarij: kauč-dekica-film).

napisala: Vex