Šta ima vanka

14_01_2010
Šta ima vanka

Oš vanka? A oću! Di ćemo? A triba vidit šta ima…E pa ima <strong>svašta</strong> za svakoga. Ponuda je šarolika – dinosauri, kazališta, metal, rock, electro, urban, staro &amp; novo…. Krenite ranije u izlazak, više lokacija stignete obić, ako se ne možete otprve odlučit za samo jednu!

Oš vanka? A oću! Di ćemo? A triba vidit šta ima…E pa ima svašta za svakoga.

Vikend može početi već u petak popodne posjetom izložbi dinosaura koja će u Spaladium Areni biti otvorena do nedjelje popodne (da znaju oni koji ne dođu prvoga dana). Nakon đira kroz pretpovijesno doba valjalo bi odmorit noge i za to se nude dvije predstave. Jedna je u Gradskom kazalištu lutaka gdje Kaštelansko kazalište igra gostujuću predstavu Keks i glad (je, dobro piše, nije Seks i grad), a druga je u HNK gdje će biti odigrana Gretica, str. 89 (je, i ova dobro piše).

Isječci sa premijere predstave Keks i glad

Za oživljavanje večeri blues ritmom pobrinut će se Harpoon Blues Band u Bountyu. Petak navečer dovest će u nedoumicu brojne poklonike svirki u živo, bilo da se radi o izvedbama poznatih ili manje poznatih izvođača. Tako će u Equadora, uz DJ Pinju, domaće i strane hitove svirati Prva liga, u Vanilli će Popularni Milan dočekati svoju vjernu publiku, a u Vrimenu će pozornicu zauzeti Toni band. Hemingway bar slavit će brucoše Filozofskog fakulteta koji će se na svojoj brucošijadi zabavljati uz besmrtne hitove Marijana Bana i pridruženih Diktatora. Za to vrijeme Kocka i Quasimodo imat će multiizvođačke zabave – u Kocki će se upriličiti Megamix vol.1 na kojem će nastupiti šaroliko glazbeno društvo kojem je zajedničko vježbanje u istom prostoru, a u Quasimodu će pod nazivom Banana zvuk poznata DJa imena osmisliti još jednu večer. Oni koji vole provjerene stvari, hitove stare 20 i više godina guštat će u caffeu Versi gdje će DJ Emilio pripremiti playlistu hitova iz 80ih uz projekcije video spotova iz toga doba.

A di smo ovu fotku Lollobrigide iskopali ni sami ne znamo :D

Ako u petak niste, u subotu također imate priliku za kulturno uzdizanje u HNK gdje će biti odigrana Škola za žene. I to je sve od mirne zabave za subotu. Ostatak ponude je prilično žestok, osobito u Kocki gdje će nastupiti čak 4 benda – Nostradamus, Inuendo, Continuum i Loudermind. Oni će u sklopu ST Music Forum koncerta publici predstaviti svoje metal i rock uratke. Nešto drugačije, ali ipak ne mirno i lagano, bit će u Quasimodu gdje dolazi VIS Lollobrigida. Osvojili su MTVjevu nagradu za naj bend regije – za one koji ih poznaju ne treba tošit riječi, a za one koji ih ne znaju – čemu nagrade? Na tragu electra moći ćete uživati i u Jungli gdje za DJ pult stiže Billy Nasty, a da ne bude usamljen potrudit će se Pero FH i Okac, domaćini ovom poznatom stvaratelju elektronske glazbe. S DJ pulta u Murallu puštat će se urbana hrvatska glazba, što god to značilo, a u Malom princu će Špar i prijatelji u ugodnoj atmosferi dnevnog boravka prizivati sjećanja iz exju hitova.

Ponuda je šarolika – dinosauri, kazališta, metal, rock, electro, urban, staro & novo…. Krenite ranije u izlazak, više lokacija stignete obić, ako se ne možete otprve odlučit za samo jednu!

napisala: Vex