U planinama nema zime?

17_01_2010
U planinama nema zime?

Ne ide se u planine samo na skijanje... Hrvatsko planinarsko društvo Mosor je u novu godinu ušlo s dugoročnom idejom o upoznavanju članstva s ljepotama Biokova. Na prvi<strong> izlet</strong> kreće se 24. siječnja u ranim jutarnjim satima, a u planu je ruta Baćina – Ričevica – Sv.Ilija – Gradac.

Ne ide se u planine samo na skijanje... Hrvatsko planinarsko društvo Mosor je u novu godinu ušlo s dugoročnom idejom o upoznavanju članstva s ljepotama Biokova. U planu im je kroz nekoliko izleta organiziranih od siječnja do lipnja prijeći stazu dugu (ni više ni manje) nego 110 km uzduž cijelog planinskog masiva Biokovo – Rilić, od Baćinskih jezera do Gornjih Brela. Obilaskom svih 20 kontrolnih točki na ovoj 110 km dugoj stazi svi obilaznici će dobiti spomen značke BPS-a, kao i Dnevnike sa žigovima iste. Biokovska planinarska staza uspostavljena je 1979. godine i povezuje sve prirodne bisere vrijedne posjeta na ovoj dalmatinskoj planini.

Na prvi izlet kreće se 24. siječnja u ranim jutarnjim satima, a u planu je ruta Baćina – Ričevica – Sv.Ilija – Gradac. Izletnici trebaju ponijeti odjeću i obuću prilagođenu vremenskim uvjetima (savjeti se mogu dobiti u Društvu), te štogod za pojest i popit (prehrana na izletu je u vlastitom aranžmanu, odnosno – iz ruksaka), a prijevoz je organiziran od strane Društva. Planiran je ranojutarnji polazak iz Splita, te povratak u predvečerje. Trasa izleta ocijenjena je kao srednje naporna, a stručni vodič bit će Denis Vranješ.

Informirajte se i na najboljem planinarskom webu 2009.

Na izlet mogu ići samo članovi Društva (Zakon je oštar!), ali to ne bi trebalo biti prepreka za sve one koji su ljubitelji prirode i rekreacije, pa čak i samo povremeno – godišnja članarina za učenike, studente, nezaposlene i umirovljenike je 60kn, a za zaposlene 100kn. Osim mogućnosti sudjelovanja na izletima i ostalim događanjima u organizaciji HPD Mosor, članovi imaju i popuste na noćenja u planinarskim domovima, te na kupovinu u trgovinama planinarskom opremom. Svi zainteresirani za učlanjenje, te oni koje još ponešto zanima o planinarenju, izletima, šetnjama i ostalome vezanom uz to mogu doći u HPD Mosor utorkom, srijedom i četvrtkom u večernjim satima 19-21h ili u jutarnjim satima 9-13h ponedjeljkom i petkom. Posjetite i najbolji planinarski web u 2009. godini, prema izboru Hrvatskog planinarskog saveza.

www.hpd-mosor.hr