Krakeni na Šperunu

10_01_2010
Krakeni na Šperunu

Izložbom grafika pod nazivom Mashinerija Aida Tosuni nastavlja se suradnja Info zone i mladih splitskih umjetnika. <strong>Bakropisi </strong>dvadesetsedmogodišnje Splićanke prikazuju odnos znanstvenika i neobičnog organizma, krakena...

Izložbom grafika pod nazivom Mashinerija Aida Tosuni nastavlja se suradnja Info zone i mladih splitskih umjetnika. Bakropisi dvadesetsedmogodišnje Splićanke čine priču od deset kadrova kroz koji su prikazane različite faze međusobnog odnosa znanstvenika i neobičnog organizma, krakena – križanca između hobotnice i lignje, metafore za odnos današnjeg čovjeka i prirode koja nosi snažnu ekološku i pacifističku poruku.

Bakropisi prikazuju odnos znanstvenika i krakena

Aida je diplomirala je 2009. godina na Umjetničkoj akademiji u Splitu te stekla stručno zvanje profesorica likovne kulture. Do sada je nastupala na nekoliko skupnih izložbi, te je oslikala scenografiju za potrebe predstava u kulturnom društvu Bošnjaka, Preporod Split. Otvaranje izložbe u prostoru  Info zone na Šperunu je u utorak, 12. siječnja, u 19 sati, a u miru je možete pogledati sve do 25. siječnja.