Vikend na vodi

07_01_2010
Vikend na vodi

Jesmo se odmorili od novogodišnjih tuluma? Mnogi su se već vratili radnim navikama, a rijetki su koji ponedjeljak neće provesti zaposleno. Prema tome, red je ovaj vikend dobro se <strong>zabaviti </strong>jer tko zna kad ćemo opet imati snage :) Zabava nije samo pod šarenim svjetlima...

Jesmo se odmorili od novogodišnjih tuluma? Mnogi su se već vratili radnim navikama, a rijetki su koji ponedjeljak neće provesti zaposleno. Prema tome, red je ovaj vikend dobro se zabaviti jer tko zna kad ćemo opet imati snage :)

Zabava nije samo pod zvučnicima i šarenim svjetlima, evo je i u HNK s predstavom Podvala ludosti i pred platnom kinoteke Zlatna vrata s modernim animiranim filmovima Ledeno doba i Wall-E čime kinoteka slijedi ritam postblagdanskog opuštanja i malih i velikih gledatelja.

Već 42 godine Lela Margitić i Pero Kvrgić izvode svoje Stilske vježbe, što ovu predstavu čini najdugovječnijom kazališnom predstavom s istom glumačkom postavom na svijetu. U subotu je imate priliku pogledati u splitskom HNK.


Iznad glava zvučnici...



Za odmor od blagdanskog ludovanja, divljih zabava i partijanja do jutra, ali ipak u zadimljenim prostorima i u blizini zvučnika DJ Ice u Vrimena nudi light večer uz dobre ritmove koji ne zahtijevaju pretjeranu akciju. Plesnjak na podiju nedalekog Tropic club Equadora začinit će ritmovi domaćih i stranih hitova u izvedbi grupe Prva liga, a u pauzama glazbeni izbor DJ Pinje. Kad smo s ponudom u tom kvartu, prigodno je spomenuti i da DNFovci, najiskusnija karaoke party ekipa, i ovoga petka pozivaju u Tennis na ludu zabavu i okršaje amatera pred mikrofonom.

Tribalo bi da ovaj vikend fotografi obnove galeriju (foto: Z.Buljubašić)

Poznati Quasimodov dvojac, DJ Matan i DJ Tengo, na plesnom podiju Quasimoda serviraju porciju provjerenih hitova i za stare i za mlade sladokusce. DJ dvojac Voi'sa pak u petak započinje novogodišnju sezonu Hot Tune i to uz probrane ritmove funk i house glazbe za sve generacije, a u Jungli će mladi splitski bendovi prašiti rock i hard rock. Ćelija 23 je peteročlani bend star tek godinu dana, ali spreman pokazati vještinu u izvedbi autorskih stvari i obrada. Kao predgrupa nastupit će D mikrofonija, također mlade nade splitskog rocka.

Hemingway bar se u večeri nazvanom Back to Disco vraća u house i r'n'b ritmove 80ih. I Versi posjeduju glazbeni vremeplov koji vodi ravno u 80e, desetljeće dobrog plesa i nepresušne zabave. Magijom, vremeplovom ili samom svirkom Wanted King - tribute bend Kralja rocka dovest će Elvisa među žive točno na njegov rođendan i to samo i jedino u klubu Kocka.


...i kišni oblaci


Prema prognozama kiša bi trebala obilježiti izlaske ovog vikenda pa bi se u subotu iznad glava osim glazbe iz zvučnika mogli prolamati oblaci. Kontra pljuskovima i poplavama možda se ipak odlučite provjeriti klub Fleki u Medenoj koji je svoje otvaranje imao na Silvestrovo. DJevi Baile Musik labela, See Why i Tome Rhythm, odlučili su baš tu postaviti svoju rezidenciju, pod budnim okom iskusnog Pere FullHousea.

I Pero FH provjerit će novi klub u Medenoj (foto:M.Prgomet)

Nakon Elvisovih obožavatelja klub Kocka postat će odredište metal publike - Azazel predstavljaju nadolazeći demo album trash metala, Antibiotik također ima nove stvari s albuma Fake Smile, a i Godlike će publici ponuditi novi album iz svoje radionice.

U sklopu programa Underground Music For Underground People u Jungli će se predstaviti dva splitska DJa iz Urban Generation organizacije - Malik i Merry. Nastupa i DJ Miro kao rezident projekta.

I u ponudi ovog vikenda ostalo je spomenuti još samo njih… U Lijepoj našoj ne postoji glazbena nagrada koju nemaju, aktualni album je Pod pritiskom iz 2008. godine… Oni su Elemental, a nastupaju ove subote u Quasimodu.

napisao: Pile