Kocka: od čuda do Biblije

04_01_2010
Kocka: od čuda do Biblije

Kud će adolescentna alternativna populacija u siječnju? Glazbenom <strong>programu</strong> kluba Kocka dodano je zrno mode uz Kocka Fashion Day, predavanja o razvoju punk i novovalnog pokreta te rasprava o Bibliji, a godinu započinje čudom - uskrsnućem kralja rock n&#39;rolla...

Klub Kocka godinu započinje čudom – osmog dana 2010. dogodit će se uskrsnuće kralja rock n'rolla uz Wanted King - tribute to Elvis Presley. U subotu skupljene kalorije prže metal bendovi - domaći Azazael, kambelovački Antibiotik i zagrebački Godlike.


Glazba uz zrno mode i predavanja


Drugog ovogodišnjeg ponedjeljka na platnu Kocke se nastavljaju anime projekcije ponedjeljkom, uz Ghost in the shell. Možda ne bude na Red Carpetu pa morate osobno prisustvovati Kocka Fashion Dayu na kojem će se u utorak predstaviti kreacije mladih i neafirmiranih modnih kreatora iz Splita. U srijedu Vinko Barić održava prvo predavanje o kronološkom razvoju punk i novovalnog pokreta u Hrvatskoj 70-ih i 80-ih. Drugo predavanje održat će tjedan dana kasnije, 20. siječnja, a u međuvremenu možda iz tiska iziđe i knjiga Hrvatski punk i novi val 1976. - 1987. Na kraju siječnja, dovoljno daleko od Božića, Aktivist i Dislexia vas pozivaju na prvi dio ciklusa rasprava pod nazivom Znanost i Biblija, a koji je tematski posvećen Starom zavjetu. Saznajte što možemo novog doznati pozorno čitajući Bibliju.


Kud će adolescentna alternativna populacija u siječnju?
Od četvrtka (14.01.) ponovno povratak u svijet glazbe uz Gothic night, a u petak veliki Kocka Megamix Vol. 1 koji će u jednu noć okupiti splitske tvorce zvuka: New gondoliers, Dispro, Talason, Wizard of stone mountain, Dječaci i Loopjunkies. Mogao bi se taj tulum odužiti do iduće večeri, ali u subotu na binu izlaze Nostradamus, Inuendo, Continuum (ex Trauma) i Loudermind.


Proučavanje Biblije u Kocki



U predzadnjem tjednu siječnja dvije mukte slušaone – u utorak najbolja glazbena izdanja i reizdanja protekle godine, a u četvrtak Wave On - New Wave Slušaona. Koncertnu ponudu predzadnjeg vikenda obilježit će u petak progressive death metal i fusion pop metal Forensic Clinic (Mostar) i Tvrtko Stijena (Kaštela), a u subotu za mnoge najbolji domaći punk bend Fakofbolan (Pula) uz goste iznenađenja.

Fakofbolan Glasnice (Headbanger) - 23.01. u Kocki

Prvi mjesec 2010. završit će u stilu - u utorak Black Metal Party, u srijeda već spomenuto analiziranje Biblije, u četvrtak karaoke, u petak Dear Prudence, a u subotu koncertni projekt Rock is rising dovodi Big Rock i AC/DC tribute bend Ballbreakers.