Što nakon kave i kolača?

03_01_2010
Što nakon kave i kolača?

Ovih prazničkih dana ulazi u sve muzeje, galerije i zoološki vrt su <strong>besplatni</strong> za djecu, učenike i studente. Školarcima je ponudu mogućnosti kvalitetnog provođena slobodnog vremena obogatila i Zajednica tehničke kulture grada Splita.

Kao i kolači, dosade i blagdanski rituali pa treba smisliti kako ispuniti zadnje dane odmora. Ovih prazničkih dana ulazi u sve muzeje, galerije i zoološki vrt su besplatni za djecu, učenike i studente. Ne trebate čekati Noć muzeja za barem pogledati unutrašnjost splitskih muzeja, ako ne i postav ;) Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Arheološki muzej, Galerija Meštrović, Muzej grada, Galerija Vidović, Etnografski muzej, Prirodoslovni muzej, Zoološki vrt, Hrvatski pomorski muzej i Galerija umjetnina – gdje nikada niste niti zavirli? E, pa vrime je!

Kako bi bilo kalorije potrošiti u šetnji muzejima?

Osim što osnovnoškolci za vrijeme praznika imaju organizirane radionice u svojim školama, školarcima je ponudu mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena obogatila i Zajednica tehničke kulture grada Splita. U Zvjezdanom selu na Mosoru od 4. siječnja organizirana je petodnevna Zimska škola zrakoplovnog i raketnog modelarstva, astronomije, elektro radionice i radionice digitalne fotografije. No, radionice iz zrakoplovnog i raketnog modelarstva održat će se i na nižoj nadmorskoj visini, u Centru tehničke kulture na Kmanu, 7. i 8. siječnja, a edukacija iz robotike 4. i 5. siječnja. Ponedjeljkom i utorkom se na Blatinama u večernjim satima održava Škola astronomije, a utorkom i četvrtkom u Vrančićevoj radionice auto modelarstva. Sve informacije mogu se dobiti na telefon 569 878 ili na www.ztk-split.hr.