Šifre za produživanje vikenda

02_01_2010
Šifre za produživanje vikenda

Ako ste došli sebi od novogodišnje proslave, možete se baciti na posao koji je (pri)čekao da prođu blagdanski dani… Evo smo se i mi bacili i, kao i prošle godine, prvo pogledali koje ćemo neradne dane moći <strong>spojiti</strong> s vikendom :) Hrabri i sposobni mogu ih navući čak šest!

Ako ste došli sebi od novogodišnje proslave, možete se baciti na posao koji je (pri)čekao da prođu blagdanski dani… Evo smo se i mi bacili i, kao i prošle godine, prvo pogledali koje ćemo neradne dane moći spojiti s vikendom :)

Prošle godine nije trebalo puno da se u 2009. uđe sa šestodnevnim vikendom. Trebalo je samo neradnim četvrtkom neutralizirati petak i neradnim utorkom neutralizirati ponedjeljak. Ove godine se radno mjesto (još) više cijeni pa je bolje ne pretjerivati u spajanjima. Ipak, oni hrabri i sposobni mogu navući čak devet produženih vikenda, no sigurnih je šest. Za usporedbu, prošle godine su bila četiri sigurna produžena vikenda i četiri za spajanje.

Nova godina 01.01. petak
Uskršnji ponedjeljak 05.04. ponedjeljak
Dan grada (Sv. Duje)
07.05. petak
Tijelovo 03.06. četvrtak
Dan antifašističke borbe 22.06. utorak
Dan državnosti 25.06. petak
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 05.08. četvrtak
Dan neovisnosti
08.10. petak
Svi sveti 01.11. ponedjeljak
Šifre za produživanje vikenda u 2010. godini

Moramo se zadovoljiti Novom godinom koja nam je podarila neradni petak jer su Sveta tri kralja na sredini tjedna. Prošle godine smo do Uskršnjeg ponedjeljka, prvog neradnog radnog dana, čekali sve do 13. travnja, a ove godine je taj čarobni ponedjeljak već 5. travnja.


Samo je jedan petak 13.



Nikakve koristi od Praznika rada u 2010. godini – prva subota u svibnju. Dan grada zato pada u petak pa bi bilo pošteno od strane poslodavaca da to bude neradan dan – da Splićani stignu i na fjeru i na selo :P

Lipanj sa svoja tri praznička dana ponovno oduševljava: prvog četvrtka Tijelovo, predzadnjeg utorka Dan antifašističke borbe, a u petak Dan državnosti. Konačni rezultat je minimalno jedan produženi vikend u šestom mjesecu.


U 2010. godini više sigurnih produženih vikenda!
Blagdan Velike Gospe ni ove godine nije na strani umornih radnika, no Dan pobjede i domovinske zahvalnosti primakao se sa sredine tjedna na četvrtak pa možda nekome pođe za rukom u kolovoškom ljetu bez godišnjeg odmora četiri dana uživati u ljetnim radostima. Kolovoz je jedini mjesec koji se u 2010. godini može pohvaliti sa petkom trinaestim!

Posljednja tri mjeseca, neki kažu još gore godine, morat ćemo zasukati rukave jer samo dva vikenda imaju neradni dan u susjedstvu. Neradnim petkom Dan neovisnosti će produžiti drugi vikend listopada, a Svi sveti ove godine s nedjelje sele na ponedjeljak. Ne biste vjerovali, ali i Božić i Nova godina padaju na subotu pa time čak i Sveti Stjepan na nedjelju.

napisao: Pile