Tiramole vežu...

24_12_2009
Tiramole vežu...

Razvučena četvrta tiramolica i na njoj 100+ <strong>fotografija</strong> čeka znatiželjne parove očiju prolaznika Marmontove ulice i svih vas koji od izložbe do izložbe volite zaviriti u galeriju Fotokluba Split. Otvaranje vrata u 19 sati toliko se nestrpljivo čekalo...

Razvučena četvrta tiramolica i na njoj 100+ fotografija čeka znatiželjne parove očiju prolaznika Marmontove ulice i svih vas koji od izložbe do izložbe volite zaviriti u galeriju Fotokluba Split.

Otvaranje vrata u 19 sati toliko se nestrpljivo čekalo da je nekolicina znatiželjnika zavirila i nešto prije, a nedugo za njima gosti su popunili cijeli prostor galerije. Stoga je odmah u startu bilo očito da je postojao itekako dobar razlog da splitska.tiramola iz tradicionalnog prostora Info zone preseli u za nju kapacitetima sada već primjereniji prostor.

Brzo je postalo jasno zašto se .tiramola preselila iz Info zone

Na otvorenju nam se, uz autore fotografija i njihove prijatelje, pridružila i Ivana Viđak Bjedov, predstojnica Ureda gradonačelnika. Nakon uvodnog govora Ivana Kaštelana, predsjednika Udruge za promociju kulture mladih Splitski portal, predstojnica je iskazala veliko divljenje spram trudu organizatora te očitovanom talentu sudionika izložbe - čak 103 fotografa amatera s izvrsnim idejama i ostvarenjima istih.

U glavnoj postavi ove godine mjesto su našle 53 fotografije od 43 autora izabrane od strane Matka Biljka. Ni ostali autori, koji su svoj splitski trenutak poslali na natječaj, nisu ostali zanemareni pa su i njihove fotografije izložene u malom formatu. Tako je oko tisuću posjetitelja prvoga dana imalo priliku pogledati kako to neafirmirana mladost radi, pozdraviti ih i skupa s nama se veseliti u njihovu čast.

Potpis autora ili komentar posjetitelja...

Splitski portal i ove godine svesrdno zahvaljuje onima koji su pomogli izložbu, a to su Foto Dalmacija, Fotoklub Split i srdačni i susretljivi Josip Ostojić i Feđa Klarić ispred njega te Grad Split koji je i ove godine svojim manje novčanim, a više moralnim doprinosom pokazao da ima sluha za mlade i njihove ideje. Iduća je jubilarna, peta splitska.tiramola na čijem otvaranju očekujemo Željka Keruma, jer, neće valja on biti prvi gradonačelnik koji će propustiti priliku otvoriti splitsku.tiramolu!?

Autorice i autore u užem izboru valja ponovno spomenuti i poimenice: Antonela Božanić, Antonijo Čatipović, Ante Gašpar, Ana Kujundžić, Andrea Lovrić, Antonio Rossetti, Azra Kacapor Nurkić, Barbara Smajić, Borjana Štetić, Davorka Hekman, Denis Šcepanović, Duje Bonačić, Goran Leš, Ivna Jurić, Ivana Marinović, Jakov Zubčić, Jelena Buble, Josip Ostojić, Kristina Glaurdić, Kristina Tešija, Lena Markoč, Linda Žitnik, Matko Ercegovac, Maja Maljković, Marijana Popović, Matija Prajo, Maja Prgomet, Marijo Bašić, Marko Šolić, Nikola Smernić, Paula Skelin, Romana Caktaš, Rocco Zorić, Saša Sremić Ujević, Srđan Tutić, Stipe Marinović, Tanja Muslim, Tin Dragović, Tina Gavranić, Tonči Čerina, Vedran Grubač, Željana Vesanović i Zoran Vinčić.

Bacite pogled i na album s otvaranja ;)

napisala: Marta
foto: Maja Prgomet