103 razloga za razgledati

20_12_2009
103 razloga za razgledati

Lagali bi kad bi rekli da je sve spremno za četvrtu splitsku.tiramolu jer će se zidovi galerije Fotokluba Split sa više od 103 fotografije napuniti tek u utorak, dan prije otvaranja. O, da, dobro ste pročitali – izloženo će biti više od 103&#160; <strong>fotografije</strong> svih 103 autora koji su se prijavili na natječaj...

Lagali bi kad bi rekli da je sve spremno za četvrtu splitsku.tiramolu jer će se zidovi galerije Fotokluba Split sa više od 103 fotografije napuniti tek u utorak, dan prije otvaranja. O, da, dobro ste pročitali – izloženo će biti više od 103 fotografije svih 103 autora koji su se prijavili na natječaj...

Ipak, Matko Biljak izabrao je 53 fotografije 43 autora koje će imati posebno mjesto i pričati posebnu priču. Vidjet ćemo što je Iza plastike Antonele Božanić te kakva je Matejuška Antonija Čatipovića, kakav Sustipan Ane Kujundžić, kakve Pujanke Gorana Leša, a kakva Gradska kavana Andree Lovrić. Upoznat ćemo Vodozemce i Crnu pticu Ante Gašpara te tko Van sezone ne dijeli bombone. Saznat ćemo i što je za Antonia Rossettia Bezbrižna igra i Igra s valovima. Iz fotografije Čovik i pas Tonča Čerine možda se razvije Suradnja Tine Gavranić.


Pozivnica: srijeda, 23.12.'09. u 19:00, galerija Fotokluba Split
Kad vam Buža Lene Markoč otvori pogled, Trula košnica Josipa Ostojića, Kaktus riba Denisa Ščepanovića i Neobičan oblik ljudskog stvorenja Željane Vesanović uzrokovat će Strah koji je Lena također zaustavila u fotografiji.

Duje Bonačić zna kako izgleda dijete ako je Otac ulica, mater Torcida, no zna li i tko je ili što DD Ivne Jurić? S čime je Tanja Muslim Prošla tehnički? Kakav je to Peludni picigin Tina Dragovića?

Maja Prgomet uhvatila je Ritam Prokurativa i Stereo MCs, a otkrit ćemo i jel' se Hladno pivo Nikole Smernića sluša, pije ili gleda. Nadamo se da će Špina za oblake Marijane Popović garantirati da će Kiša Matije Praje ostati u okvirima fotografije. Ako Bosa mlada Jelene Buble završi U lokvi Srđana Tutića pripazite da Mokri koraci Ivane Marinović ne budu po cijeloj galeriji. Ni Splitska zima Jakova Zubčića nije dobrodošla u bilo kojem obliku osim na fotografiji.

Mislite li da je Nada Romane Caktaš njena prijateljica, a njezina fotografija Galeb i Ja(drolinija) u biti Let u suton Marka Šolića? Koja je uloga Jadrolinije u toj priči možda je posve nebitno jer Ploviti se mora kazao je i fotografirao Rocco Zorić.

Borjana Štetić je vidjela Groblje, ali vjerojatno nije tada zaključila Ča je lipo. A gdje su bili i što su radili Marko Ercegovac kad je zaključio Ča će Rio De Janeiro i Kristine Glaurdić kad je izjavila Nowhere else in the world I wanna be?

Veći prostor pa mislite da neće biti šušur kao prethodne tri godine?

Tko zna možda lokacija iduće .tiramole bude Vestibul Linde Žitnik pa na otvaranje svrati njena Djevojka s kolodvora ZOO. A ako bude u podrumima Palače kazat ćemo da je Hodnicima Dioklecijana - neobuzdana igra doživljavanja prošlosti Azre Kacapor Nurkić.

Kad vam uz sve ovo netko nabrojji xSTatic Marija Bašića, In Ghetto Barbare Smajić, Nepoznati Netko i Čežnjive skale u nedogled Kristine Tešije, Broken Perspective i Ujedinjene boje špigeta Vedrana Grubača te faceless Zorana Vinčića ne preostaje vam drugo nego Češkanje Stipe Marinovića pa da se kao Maja Maljković zapitate Što se kuva u tvojoj glavi?

Za potpuni doživljaj splitske.tiramole ni ovaj put vam neće biti dovoljno The Eye Davorke Hekman. Paula Skelin će sigurno imati Obitelj na otvaranju, a ako nečiji roditelji ili prijatelji ne stignu u srijedu (23.12.'09.) u 19 sati u galeriju Fotokluba Split, Saša Sremić Ujević zna kada je i što je Otvorena galerija.

split.com.hr/tiramola