I mladi brinu o socijali

14_12_2009
I mladi brinu o socijali

Ove godine su se u akciju <em>A di si ti!?</em> <strong>uključile </strong>gotovo sve splitske srednje i osnovne škole te fakulteti. U prvoj splitskoj socijalnoj samoposluzi će čak 248 socijalno ugroženih obitelji same moći izabrati proizvode koji su im potrebni....

Udruga Most je devetu godinu za redom organizirala akciju A di si ti!? koja za cilj ima pomoći socijalno ugroženim obiteljima sa šireg splitskog područja. Ove godine u akciju su se uključile gotovo sve splitske srednje i osnovne škole te fakulteti -  22 škole i 7 fakulteta.

Akcija je i ove godine mobilizirala brojne mlade

Prethodnih godina su volonteri prikupljene osnovne životne potrepštine pakirali u pakete i dostavljali na adrese socijalno najugroženijih obitelji, no ove godine otvorit će se prva splitska socijalna samoposluga u kojoj će čak 248 socijalno ugroženih obitelji same moći izabrati proizvode koji su im potrebni. Namirnice, higijenski proizvodi te školski pribor proteklog mjeseca prikupljeni su donacijama u osnovnim i srednjim školama te fakultetima. Također, građani su donirali i rabljene predmete koje je stotinjak mladih volontera prodavalo na buvljaku u Marmonotovoj i time osiguralo 14 tisuća kuna za popunjavanje polica socijalne samoposluge koja će biti otvorena od 15. do 19. prosinca u prostorijama Centra za odgoj djece i mladeži na Brdima.

Prodajom na buvljaku do popunjenijih polica socijalne samoposluge

Svoj doprinos akciji, osim sudjelovanjem u prikupljanju predmeta za buvljak, Info zona je dala i donacijom Durex kondoma koje još od 01. prosinca, Dana borbe protiv AIDSa, dijeli u svim prigodama do isteka golemih zaliha :)

U foto galeriji pogledajte album s buvljaka!


napisao: Pile
foto: Rene