Plesne cipelice na nogice...

10_12_2009
Plesne cipelice na nogice...

Eto, zahladilo. Došlo vrijeme za full zimsku opremu – kape, šalovi, možda čak i rukavice. A to je bome tlaka, jer čuvanje svih tih privjesaka u zatvorenim prostorima zna bit jako nezgodno. No, dobro, dosta plakanja... Idemo <strong>vanka</strong> - plesne cipelice na noge!

Eto, zahladilo. Došlo vrijeme za full zimsku opremu – kape, šalovi, možda čak i rukavice. A to je bome tlaka, jer čuvanje svih tih privjesaka u zatvorenim prostorima zna bit jako nezgodno. Obično garderobe - gdje postoje - pred zatvaranje budu pune zaostalih zimskih pomagala. No, dobro, dosta plakanja... Vikend možete započeti u Kinoteci Zlatna vrata koja nudi Ciklus filmova Fritza Langa ili uz malo drugačije umjetnosti u Gradskoj knjižnici Marka Marulića na predstavljanju knjige Sfinge. Svečani Božićni koncert gradskog zbora Brodosplit u Domu OSRH u Lori dočarat će duh Božića.


Prošli petak na Parnom valjku, a ovaj? (foto: M.Prgomet)
Nakon tih mirnijih opcija, ovoga petka večer možete nastaviti na nekoliko različitih lokacija. U Quasimodu će DJ David Haselhoff držat ritam smash hitova 80ih i 90ih, dok će u Galeriji Dale i Petko publiku zabaviti dobrim starim hitovima rocka. Petak navečer u Kocki rezerviran je za Živo blato – nesumnjivo, s njima će večer biti jako živa. A blatnjava? U Hemingwayu će večer biti totalno drugačija nego u Kocki – tamo će Lvky održati koncert za one meka srca i sklone romantici. Na Vidilici će DJ Hervie puštat Groovy Tunez, a u caffeu Versi DJ Emilio će povesti publiku u glazbene 80e. Publika koja traži zabavnjake i domaću atmosfeu ima dvije potencijalne lokacije – u Equadora će večer voditi tamburaški sastav Milenium, a u Vanille će mikrofon bit prepušten Joli. Može li se u jednu večer kvalitetno stić na dva mjesta?

Klasične karaoke u Tennisa neće propustit najvjerniji poklonici takve vrste zabave, a ako im ipak nešto iskrsne – imat će priliku zaposjest pozornicu u Latina u subotu navečer. Ipak, subotnji dan mogli bi započet đirom preko grada, kavicom na suncu u zavjetrini i posjetom humanitarnom buvljaku u Marmontovoj. Naziv akcije za pomoć socijalno ugroženim obiteljima Splita je A di si ti?!. Budite tamo – možda nađete za sebe neki dobar cd, nešto nakita, knjigu, majicu il' možda na buvljaku obavite cijeli šoping Božićnih poklona. Ha, izazovno, u jedno jutro sve riješit za male novce?


Subota uz kavicu pa šoping na humanitarnom buvljaku (foto: Rene)

Nakon jutarnjeg đira i popodnevnog odmora valja opet razmislit kako provesti večer. U Arta je uobičajeni Apuntamenat party, dok će u Kocku pohoditi Onyx – poznati hip-hoperi iz New Yorka. Sa bine u Quasimodu svoje stavove o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u kojoj živimo izreći će Dubioza Kolektiv. Jungla će dj pult prepustit Transhuman beatovima odnosno dobrom starom Peri Full Houseu i njegovom kolegi Juriu Paiku. U šatoru na Bačvicama za to vrijeme će svirati dva tribute benda – fanovi Bijelog Dugmeta i Azre prisjetit će se dobrih starih hitova. A na Rivi jedan predizborni skup uz poznata imena glazbene scene. Jel' to samo posao ili i osobni stav?

Nedjelja, začudo, nije bez događanja. Dapače, plesači će čak i dileme imat – u hotelu Atrium bit će upriličena Milonga večer argentinskog tanga, a u Hemingwayu će osim tanga, na ples mamiti i latin i salsa ritmovi. Plesne cipelice na noge počevši od petka pa dokle izdržite!

napisala: Vex