Kako utuć pare ovi vikend?

03_12_2009
Kako utuć pare ovi vikend?

Početak mjeseca nekad davno značio je i nešto popunjenije novčanike pa time i veće mogućnosti za <strong>zabavu</strong> po želji. Blues Weekend, Parni valjak, Maja Šuput, Let 3, Zbunjeni i Lažni brkovi, rođendan KUD Jedinstva, Siniša Vuco... samo biraj di ćeš potrošit pare :)

Početak mjeseca nekad davno značio je i nešto popunjenije novčanike pa time i veće mogućnosti za zabavu po želji. Kako se danas baš sve plaća, nešto više nešto manje, tako i zabava ima svoju cijenu, pa se nadamo da je većini ovih dana u mjesecu novčanik ipak nešto deblji. Ipak, treba oprezno jer slijede blagdani, povećat će se koncentracija veselica uz faktor darivanja (čitaj extra troškova) što se, naravno, prvo osjeti u novčaniku. Vikend ne nudi masu događanja, ali ova najavljena su prilično konkretna.


Blues Weekend '07. na Obojenoj, ove godine na Bačama (foto: Zvina)
Šator na Bačvicama opet je popunjen, nakon Oktoberfesta i pivskih radosti ugošćava 10. Blues Weekend. U dvije večeri bluesa ljubiteljima te vrste glazbe predstavit će se ukupno osam bendova. U petak navečer Equador će slaviti rođendan, a za poklon sebi i svojim posjetiteljima dovest će Maju Šuput. Na Gripama će opet prašiti Parni valjak  pogonjen pivom, iako su  2005. godine na istom mjestu održali oproštajni koncert. Koliko su momci, sada već gospoda u srednjim godinama, održali formu vrijedi provjeriti jer iskustvo je često garancija kvalitete. Ili možda nije?


"Oproštajni" koncert Parnog valjka 2005. na Gripama (foto:S.Marinović)
U Hemingwayu su odlučili po treći put Splićanima ponuditi provjerenu kombinaciju – House&Trumpet koju čine DJ Joe2Shine i Bojan Ristić Brass Band. Očito dva puta ovoga ljeta nije bilo dovoljno pa istu stvar organiziraju i po treći put, ali u zimskom ambijentu. U Quasimoda Banana Sound vodi večer, a u Kocki mladi Makarani opsjedaju binu – Zbunjeni i Lažni brkovi prodrmat će ekipu koja će na ulazu u klub dobiti i poklončić. Klub Kocka i Info zona darovat će im Durex kondome povodom Dana borbe protiv AIDS-a jer, osim što zabava mora biti dobra, trebala bi biti i - sigurna.


Let 3 prvi put u subotu, Let 3 drugi put u nedjelju (foto: Čuba)
U petak navečer Spaladium arena bit će, nadamo se, još jednom puna jer KUD Jedinstvo koncertom obilježava svoj 90. rođendan. Subotnju večer možete početi nečim sličnim – već je krenulo vrijeme Božićnih koncerata pa tako Udruga Srce poziva svih na svoj Božićni koncert u hotelu President. Fanovi zelenih livada i irskih zvukova provest će u subotu ugodnu večer u Galeriji uz Skelligse, a nešto dijametralno suprotno moći će doživjeti obožavatelji lika i djela Siniše Vuce u Plavoj kavi na Poljudu. U Arta će se dogoditi tradicionalni Sex&Grad Apuntamenat Party, a u Muralla Underground Control uz rezidentne dj-eve. Quasimodo nudi opet velika imena i to u repriznoj kombinaciji. Riječani koji se ne mogu strpati ni u jedan konvencionalni okvir rasturit će Quasija čak dvaput – i u subotu i u nedjelju. E da, riječ je o Let 3, ako netko nije odmah shvatio :)

Još uvijek nam nije jako zahladilo, iako bi kalendarski vać bilo i vrijeme, ali bolje - manje gužve s jaketama, šalovima, kapama…

napisala: Vex