Kockasti prosinac

25_11_2009
Kockasti prosinac

Nije baš čest slučaj da u Kocku idemo na izložbu, no možda upravo izložba Done Tomić skrene umjetničke tokove u Kockin podzemni svijet. Prosinac baš neće obilovati bogatim vikend <strong>programom</strong>, ali zato je popunjeniji tjedni pa krenimo od prvog dana...

Nije baš čest slučaj da u Kocku idemo na izložbu, no možda upravo izložba kojom Dona Tomić vraća prisutne u djetinjstvo, skrene umjetničke tokove u Kockin podzemni svijet. Dona se vraća u doba kada smo manje toga znali, a u puno toga vjerovali i nudi priču o vremenu kada su postojali bogovi i bjesovi, vile i vilenjaci, divovi i patuljci. Izložba je postavljena od 1. do 12. prosinca.


Izložbe u Kocki baš i nisu česte, ali sjećamo se jedne (foto:Marinko)
Prosinac baš neće obilovati bogatim vikend programom, ali zato je popunjeniji tjedni pa krenimo od prvog dana u tjednu iako mjesec počinje utorkom....

Ponedjeljkom su iza 20 sati na rasporedu epizode japanskih anima, serijal Ghost in the Shell, plus bonusi u obliku europskih i američkih crtića.

Utorci su rezervirani za slušaone, osim zadnjeg utorka u mjesecu kada Kocku za ovu godinu zatvaraju vinkovačke Majke, kojima je ovo ujedno prvi nastup u Kocki.

Majke zatvaraju Kocku za ovu godinu (foto:Ž.Vesanović)

Srijeda je, kao i do sada, u znaku aktivističkog videa i knjižnice Dislexia. Anarchists, Battle of Seatlle i Sicko su filmovi koje možete pogledati ovaj mjesec, i naravno, posuditi pokoju knjigu koju se ne može pronaći u klasičnim knjižnicama.

Četvrtak, 17.12. je dan za ska pank! Iz zagreba stižu Eve & the Evils.

Na Badnjak te u Kocki željno iščekuju Prodigy i Dino Dvornik, a Božić i posljednji petak u ovoj godini provodi se uz fritule, rakijicu i Otprilike ovako, i za kraj godine već najavljeni koncert Majki. A onda svak na svoju stranu i novogodišnju proslavu... Pa pod zemlju opet u 2010. godini :)

U Kocku dolazi jedna od intrigantnijih hip hop grupa u svijetu - Onyx

Prvog petka u prosincu sviraju makarski Zbunjeni i splitski Lažni brkovi, tjedan iza nastupa Živo blato, a onda u subotu bomba! Po prvi puta u Hrvatsku dolazi nam jedna od intrigantnijih hip hop grupa u svijetu - Onyx! Ravno iz New Yorka, na europskoj turneji neće zaobići ni Kocku, tako da se 12.12. spremite na koncert koji će se dugo pamtiti. Grupa Onyx postoji od 1988. godine, a šira će ih publika znati po hitovima Slam, Throw Ya Gunz, Shut 'Em Down te Judgement Night koju su snimili zajedno sa Biohazard-om. Od 1993. godine i izlaska albuma Bacdafucup postavili su temelje hard core rapa, te su dan danas glavni predstavnici takvog zvuka. Sa istog albuma lansiran je i singl Slam koji ih je proslavio u svijetu hip-hopa, a i mnogo šire, te je dan danas jedna od najslušanijih rap stvari ikad!

 Subota, 19.12. rezervirana je za još jednu inozemnu atrakcija - u sklopu Karantena Speciala i petog rođendana Loop Junkiesa nastupit će londonski Bad Company i Survival, naravno uz podršku domaćih slavljenika.

napisao: Čop