Šta još oćeš?

21_11_2009
Šta još oćeš?

Nažalost, još nismo pozvani na idući najavljeni sastanak, no stvari su se počele kretati, a održani su sastanci i sa drugim udrugama. Prema informacijama objavljenim na stranicama studentske udruge Studenti za studente najavljeno je uspostavljanje čak tri <strong>noćne</strong> linije.

Problem noćnog javnog prijevoza aktualiziran je u rujnu prošle godine, na tribini održanoj u Info zoni, povodom Dana bez automobila. Tadašnji gradonačelnik  u osnovi se složio s kritikama, no sve je ostalo na izjavi "trebalo bi vidjeti s Prometom". Početkom godine ponovno je aktaulizirana tema na forumu - krenuli smo upirati kroz medije, sastanke, dopise  i Facebook grupe, no nije bilo rezultata...

Upiranje kroz medije i sastanke ipak urodilo plodom (prilog u SD)

Dolaskom nove gradske vlasti uputili smo službeni dopis u Ured gradonačelnika pa nas je krajem listopada savjetnica gradonačelnika za prosvjetu i kulturu, Nansi Ivanišević, pozvala na sastanak kako bi raspravili ne samo o noćnim problemima, nego o svemu onome što smo kroz rad na splitskom.portal i u Informativnom centru za mlade Info zona uočili kao najaktualnije teme mladih – nefunkcioniranje Savjeta mladih i Doma mladih, neprovođenje mjera za podizanje kvalitete življenja mladih, gomilanje nefunkcionalnih gradskih tijela koja bi se trebala baviti problematikom mladih, zastoj u realizaciji biciklističkih staza… Nažalost, još nismo pozvani na idući najavljeni sastanak, no stvari su se počele kretati, a održani su sastanci i sa drugim udrugama.


Uvode se 3 nove noćne linije



Prema informacijama objavljenim na stranicama studentske udruge Studenti za studente najavljeno je uspostavljanje čak tri noćne linije. Jedna linija pratit će trasu dnevne linije broj 3, ali od Lore preko grada nastavljati sve do Žrnovnice, druga će približno pratiti trasu dnevne linije broj 1, od HNK prema Solinu, a trasa treće linije pratit će trasu dnevne linije broj 6, od trajektne luke do Mejaša. U probnom razdoblju još neće biti pokriveno svih sedam dana u tjednu, no u konačnoj verziji autobusi bi vikendom s početne stanice polaziti svakih pola sata, a radnim danima svaki sat.


Weee, mogu doma busoooon! (foto:Čuba)
Takve trase i satnica uglavnom odgovaraju potrebama kakve smo čitali među vašim  i našim mailovima, komentarima, porukama i postovima na forumu i FB grupi 'Oću prijevoz noću! te ih proslijedili prema gradskoj upravi pa vjerujemo da sada zadovoljno trljate ruke :) Ipak, ne pretjerujte s oduševljenjem – prema neslužbenoj informaciji, linije će prometovati svakog dana, odnosno noći, samo ako se u probnom razdoblju pokažu kao "zaista korisne i potrebne te da se njima koristi veliki broj putnika"!?

Vi samo i dalje pišite i pričajte - čitamo vas, slušamo  i prosljeđujemo vaše zahtjeve, a drago nam je da nas čitaju i slušaju i drugi ;) Pišite nam dojmove o ovim novinama!

napisao: Pile