Matematika vikenda

20_11_2009
Matematika vikenda

U subotu je Noć kazališta pa možete mukte pogledati čak četiri predstave, a vikend pred nama donosi nam i tri koncerta TBFa, dva koncerta Kultur shocka te dva adrenalin<strong> eventa</strong> istog dana, na različitim lokacijama. Naravno, ne samo to...

Javnim gradskim prijevozom, automobilima, autotabanićima, biciklama, taxijem ili kakogod i ovoga vikenda obići ćemo neke od lokacija koje nude zabavu (De gustibus!). Kao i svaki vikend i ovaj počinje petkovnom(?) večeri. Već od 20h možete uživati u dobrom društvu (koje sami osigurate) i dobrim dokumentarcima (koje će osigurat ekipa u Info zoni) uz sokiće i kokice. Na repertoaru su filmovi Globalizacija i mediji i Češki san, a prikazuju se u Info zoni povodom obilježavanje Svjetskog dana TV-a. Druga filmska lokacija je Kinoteka Zlatna vrata koja nudi dva filma Američkog ciklusa. Ukoliko želite nastaviti večer u light modusu možete prošetat do Galerije umjetnina u čijem kafiću će posjetitelje zabavljati Dale na gitari. I to je sve od mirne ponude, slijedi nešto aktivnija i energijom zahtjevnija.


Jedan vikend, a tri koncerta TBFa - na koji ćete vi?  (foto: M.Prgomet)
Bend koji će povezati petak, subotu i nedjelju je - TBF. Prvo u petak u Hemingwaya na brucošijadi i magistrijadi FESBa, potom u subotu mukte u Omišu povodom Omiških dana brzine te u nedjelju na humanitarnom koncertu na Gripama. U Vanilli će grupa Viva rasplesati sve na plesnom podiju, a isto će pokušati Milan Terze i grupa Best u Equadora. U caffe baru Vrime pokušavaju zaustavit "vrime" – očito grupa Mondo napravi dobru veselicu kad su na programu već nekoliko petaka za redom. I u Tennisa njeguju tradiciju – karaoke petkom. Za publiku koja cijeni žestoki zvuk u Bountya će zaprašiti Alien, a u Jungle mladi Životni moto. Oni koji žele poslušati obrađene rock stvari dobrodošli su u Kocku gdje će bendovi D Mikrofonija, U3 i The Whole New Perspective pokazat koliko dobro znaju skinuti prave rokere. Nešto sasvim drugačije, al nipošto u banani, publika će poslušati u Quasimoda – Yuri, Luka i Brzi proizvodit će Banana Sound. I za one koji se '80ih sjećaju s nostalgijom – Studio 21 poklanja večer hitova iz 1984. godine.


Subota: u kazališta mukte


Subotnja večer može imati početak uz ligašku utakmicu Hajduka i Croatie iz Sesveta ili opet uz umjetnost, al ovaj put kazališnu, ne filmsku. Naime, u subotu se obilježava Noć kazališta – diljem države u kazalištima igraju različite predstave i ulaz je besplatan. Eto prilike za kulturno uzdizanje, čak ne treba ni extra financija – besplatno je! Dakle, u HNK igra Prije sna, a u Gradskom kazalištu lutaka čak tri predstave: Oholica, Meli Melo i Udarac.

Ej, cure, oćete i ovu subotu u Muralla? (foto: H.Podrug)

Nakon kulture, opet sirova zabava. Oni koji u petak propuste karaoke, u subotu imaju čak dvije prilike za dokazivanje pjevačkih sposobnosti. Ipak, sigurno postoji određeni broj zagriženih pjevača koji će nakon Tennisa, pjevati i u subotu u Latina i Kaurija. U Muralla standardni party koji će s dj pulta kreirati DJ Pille, DJ Edy C i DJ Scheva. U subotu će ljubitelji kotača pod nogama bit na sto muka i na dvije lokacije – u Urban Element skate parku natjecanje skejtera, a u Atlantis skate parku natjecanje rolera. Na obje lokacije planirana su cjelodnevna događanja uz dobre aftere. Subotnja večer u Quasimoda bit će začinjena Kultur shockom, koji će reprizu imati i u nedjelju. Nešto potpuno suprotno nudi Stella Mares gdje će publiku zabavljati popularni Boban Rajović. Još jedna večer raznolikosti u gradu pod Marjanom.


I Justin'si na nedjeljnom humanitarnom koncertu (foto: S.Marinović)
I nedjelja ne mora biti apsolutno dan za bit doma – osim reprize Kultur shocka u Quasija, na Gripama će biti upriličena već spomenuta humanitarna manifestacija pod nazivom Mali sportovi velikoga srca, a na kojem će nastupiti Goran Karan, Matko Jelavić, Marijan Ban & Diktatori, TBF, DJ Pero Full House, Čuvari svirala i Justin’s Johnson.

Dakle, formula vikenda bi izgledala ovako nekako:

3 x TBF + 2 x Kultur shock + 2 x adrenalin event + n
...što se jednostavnije može zapisati...

3 x TBF + 2 x (Kultur shock + adrenalin event) + n
...jednostavnije ne može :) Uvrstite poznate vrijednosti i odredite svoju koordinatu!

napisala: Vex