Sretni izbori i Nova godina!

18_11_2009
Sretni izbori i Nova godina!

Za razliku od parlamentarnih i lokalnih izbora u predsjedničkim nema toliko glasačkih listića i proces koji vodi do konačnog rezultata je puno jednostavniji. Ipak smo vam ponovno priredili posebnu rubriku kako bi do Božića uživali u predizbornoj <strong>kampanji</strong> u blagdanskom ozračju :P

Ako vam kažemo da će predsjednički izbori 2009. biti peti predsjednički izbori naše mlade države te da će trenutni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić okončati svoj drugi mandat te po Ustavu ne može ići u reizbor, uz malo matematike i predznanja lako ćete doći do činjenice da će Hrvatice i Hrvati 27. prosinca 2009. godine birati svog trećeg predsjednika. Do sada je, dakle, osim Stjepana Mesića, dva puta izabran i prvi hrvatski predsjednik – Franjo Tuđman.

Ankete i iskustva govore da nam neće poći za rukom u 2010. godinu ući s novim predsjednikom, odnosno da ni jedan kandidat u prvom krugu neće dobiti više od 50% glasova.  Konačnu odluku morati ćemo donijeti u drugom krugu izbora 10.01.2010. u kojem će se za Pantovčak boriti samo dvoje najboljh kandidata iz prvog kruga.


I on će između Božića i Nove godine na svoje glasačko mjesto
Za razliku od parlamentarnih i lokalnih izbora u predsjedničkim nema toliko glasačkih listića i proces koji vodi do konačnog rezultata je puno jednostavniji. Čak je i izbor donekle jednostavniji jer biramo između samo 12 kandidata:
Milan Bandić (nezavisni)
Andrija Hebrang (HDZ)
Ivo Josipović (SDP)
Josip Jurčević (nezavisni)
Damir Kajin (IDS)
Boris Mikšić (nezavisni)
Dragan Primorac (nezavisni)
Vesna Pusić (HNS, LD, HNS)
Vesna Škare Ožbolt (nezavisna)
Miroslav Tuđman (nezavisni)
Nadan Vidošević (nezavisni)
Slavko Vukšić (DSSR)
Ipak smo vam ponovno, kao i za prethodne izbore, priredili posebnu rubriku kako bi do Božića, 25. prosinca, uživali u predizbornoj kampanji u blagdanskom ozračju :P

www.izbori.hr