Kojim putem krenuti?

13_11_2009
Kojim putem krenuti?

Iako smo konačno dočekali vikend bez padalina, temperatura ne obećava <strong>zabavu</strong> na otvorenome, ali ćemo barem moći pjehe obići sve klubove i kafiće, a bome i velebnu dvoranu. Oni izbirljiviji će naći sto razloga za ostat doma, a ostali će se već nekako odlučiti...

Iako smo konačno dočekali vikend bez padalina, temperatura ne obećava zabavu na otvorenome, ali ćemo barem moći pjehe obići sve klubove i kafiće, a bome i velebnu dvoranu. Dakle, ako još netko ne zna, u Spaladium Areni nastupaju Simple Minds u sklopu turneje kojom promoviraju album Graffiti Soul. Publiku će prije nastupa škotskog benda zagrijati Vlatko Stefanovski.

Stefanovski kao predgrupa Simple Mindsa (foto: Zvina)

Kas smo već blizu Poljuda, idemo tim putem dalje i ulazimo u Hemingway bar gdje nastupa Balašević tribute band. Ne brinite, Đole je još živ, ali trend tribute bendova je u tolikoj ekspanziji da se, izgleda, ne bira kome će se posvetiti nastup. Odmah iznad Hemingwaya je klub Murall u kojem se održava Trash party. Slijedeća stanica je klub Quasimodo i hip-hop večer u režiji Phat Phillie-a, inače rezident dj-a u klubu Aquarius i službeni dj grupe Bolesna braća.

Fotka za spolnu ravnopravnost u najavama vikenda (foto: M.Prgomet)

Preko Kocke i trećeg po redu Metal Massakr festivala idemo do Studia 21 i Casa Babilon Party-a pod paskom dj Tame. Nastavljamo neumorno dalje, treba obići sve lokacije, i stižemo na Pionirsku večer u Pina. Već pomalo umorni od šetnje tumbamo se nizbrdo do O'Hare gdje će se održati još jedan Trash party. Pravi petak 13. Da pokažemo cilom svitu kako dobro pivamo uletit ćemo u caffe bar Tennis i rasturit za mikrofonom na karaokama. Zadnje atome snage prije odlaska kući potrošit ćemo u šatoru na Bačvicama gdje će nastupati Petar Dragojević i grupa Best.


Subota: kava na suncu


Subotnje jutro uz neizbježnu kavicu negdi po gradu, još ako sunce fino ugrije - neprocjenjivo. Sklapanje mozaika od sinoć i dogovor za novi izlazak. Pa da vidimo di ćemo:

Na Trsteniku u Stella Mares-a vjerojatno vrlo posjećeni koncert imat će Siniša Vuco. Za ljubitelje urbanijeg zvuka odlična svirka u klubu Quasimodo, nastupa bend Repetitor. U Kocki se susreću dva naizgled nespojiva muzička žanra, ska i disco. Izvijanje bokova zagarantirano. Sljedbenici elektronske glazbe u subotu mogu birati između čvrstog techna mr. Dj Darija u Muralla i nešto lakšeg dj seta Pere FullHouse-a i dj Darka J. u klubu Jungla na Zvončacu.


Provjeri koliko se Vuco promijenio u 4 godine...  (foto: S.Marinović)
Sigurno će još koja najava uletit u kalendar u zadnji tren pa bacite oko, ali u osnovi, to bi bilo to za ovaj vikend, oni izbirljiviji će naći sto razloga za ostat doma, a ostali će se već nekako odlučiti kojim putem krenuti... Možda usput nalete na noćni bus...možda...

napisao: Čop