U nedjelju u planine

11_11_2009
U nedjelju u planine

Ljeti je prevruće, zimi prehladno, u proljeće ima previše buba i zmija… A što je sad razlog da ne odete na neki izlet? HPD Mosor iduće nedjelje organizira<strong> izlet</strong> u Vrgorsko gorje, s usponom na njegov najviši vrh, s kojeg se pruža pogled na Biokovo i srednjodalmatinske otoke.

Ljeti je prevruće, zimi prehladno, u proljeće ima previše buba i zmija… A što je sad razlog da ne odete na neki izlet? Hrvatsko planinarsko društvo Mosor iduće nedjelje organizira izlet u Vrgorsko gorje, s usponom na njegov najviši vrh, Veliki Šibenik (1314 m), s kojeg se pruža pogled na Biokovo i srednjodalmatinske otoke.

Na dvanaestosatni izlet se kreće iduće nedjelje, 22. studenog, u 7 ujutro sa autobusne stanice u Sukoišanskoj, pod vodstvom Stipe Božića, najboljeg poznavatelja tog masiva i našeg proslavljenog himalajca.


Iduća nedjelja nad Vrgoračkim gorjem?
Iako će te se po povratku moći hvaliti kako ste se popeli na 1314 metara nadmorske visine, autobus će vas dovesti toliko blizu vrhu da ćete noge umarati oko 2ipo sata kako biste savladali samo 359 metara visinske razlike.

U 12:30 krenut će silazak na 360 metara, u Zavojane odakle ćete se u 15:00 autobusom zaputiti prema etno selu u Kokorićima gdje ćete ručati i razgledati etnografsku zbirku i početi privodit izlet kraju.

Četvrtak (12.11.) je zadnji dan za prijave pa se požurite prijaviti i uplatiti u prostorijama HPD Mosor, Sinovčićeva 2, od 19 do 21 sati. Informacije možete dobiti i na telefon 021/394-365. Ili da se možda na vrijeme počnete pripremati za idući izlet? ;)

www.hpd-mosor.hr