Nadahnuto street artom

10_11_2009
Nadahnuto street artom

Kako smo već najavili, u Info zoni počinje niz <strong>izložbi</strong> sadašnjih i bivših studenata UMASa. Ines Vidović je u svom likovnom stvaralaštvu veliko nadahnuće pronašla u street art izričaju te u radovima Jean Michel Basquiata, koji spajaju tradicionalne tehnike i grafitnu umjetnost.

Kako smo već najavili, u Info zoni počinje niz izložbi sadašnjih i bivših studenata Umjetničke akademije u Splitu, a prva će se predstaviti Ines Vidović izložbom Kompozicija u kompoziciji. Mladoj dvadesetsedmogodišnjoj umjetnici ovo je prva samostalna izložba.

Kombinacija različitih slikarskih i crtačkih tehnika s kolažiranjem

Kako u katalogu izložbe, između ostalog, kaže Barbara Gaj, Ines je u svom likovnom stvaralaštvu veliko nadahnuće pronašla u street art izričaju te u radovima Jean Michel Basquiata, koji spajaju tradicionalne tehnike i grafitnu umjetnost. Njena djela su također i osvrti na trenutne sociološke probleme, razmišljanja o muško-ženskim odnosima, ironija i fasciniranost reklamnim porukama koje su snažno utjecale na njezin umjetnički senzibilitet.

Ona svoje kompozicije stvara spontano - bez skica i unaprijed zadane strukture, ali koristeći i redefinirajući godinama brižno prikupljane fotografije, kataloge s izložbi, časopise, razne flyere i crteže koje potom stavlja u jedan novi kontekst. Infantilnost i dašak bezbrižnosti daju i ukomponirani dječji crteži autoričinog nećaka te mali isječci autorskih stripova.

Skrivene priče i zapisi neće promaknuti pažljivom promatraču

Otvaranje izložbe je 11.11. u 19 sati, a u knjigu dojmova možete se upisati sve do 25. ovog mjeseca.