Vještine Bacača sjenki

06_11_2009
Vještine Bacača sjenki

U listopadu smo imali priliku u Domu mladih prisustvovati njihovom specifičnom kazališnom projektu. <em>Bacači sjenki</em> svoje vještine žele prenijeti i na druge… Od 9. do 15. studenog održat će interdisciplinarnu, izvedbenu<strong> radionicu</strong> pod naslovom <em>Mi pravimo događaje</em>.

U listopadu smo imali priliku u Domu mladih prisustvovati njihovom specifičnom umjetničkom izričaju kada su se splitskoj publici predstavili izvedbom kazališnog projekta Ex_pozicija. Bacači sjenki svoje vještine žele prenijeti i na druge… Od 9. do 15. studenog održat će interdisciplinarnu, izvedbenu radionicu pod naslovom Mi pravimo događaje. Radionica ima za cilj baviti se razlikama između interpretacije i kreacije, događaja i predstave, te raditi na gradnji performerske osnove koja može biti poticajna bilo kojem daljnjem izvedbenom izričaju. Polaznici će se upoznati s metodama izmještanja pogleda u izvedbenom radu, te s osnovama unutrašnje (emotivne, psihološke i političke) dramaturgije izvođača performera u odnosu na prostor izvedbe/priče, u odnosu na kontekst vremena i u odnosu na izabrani/izmišljeni kontekst događaja koji stvaraju.

Individualan odnos sa sudionicima Ex_pozicije (foto:J.Ostojić)

Voditelj radionice je kazališni redatelj, glumac i multimedijalni umjetnik Boris Bakal, uz suradnju s Katarinom Pejović i Sinišom Jakovljevićem. Radionica će se odvijati u popodnevnim satima od 16 do 21 sat, a u subotu od 11 do 17 sati, te ima ograničeni broj polaznika. Prijave zainteresiranih primaju se u tajništvu MKC Split, na telefon 021 / 53 74 49.