A gdje da krenem...

05_11_2009
A gdje da krenem...

…na koju stranu svemira? Naš mali splitski svemir ovoga vikenda bit će obavijen kišnom atmosferom. Dovoljan razlog za pregled toplih zatvorenih prostora koji nude nekakav oblik <strong>provođenja</strong> slobodnog vremena. Oktobarfest, Magazin, Rambo, ex-yu, skate session...

…na koju stranu svemira? Naš mali splitski svemir ovoga vikenda bit će obavijen kišnom atmosferom. Dovoljan razlog za pregled toplih zatvorenih prostora koji nude nekakav oblik provođenja slobodnog vremena.

A gdje da krenemo, na koju stranu svemira? (foto: H.Podrug)

U petak na Bačvicama svoja vrata otvara Oktoberfest, odnosno veliki šator koji će tamo biti postavljen do kraja godine. Studenački Oktoberfest se organizira povodom 20.godišnjice pada berlinskog zida, a posjetitelji će kroz tri dana moći uživati u dobrom pivu (Oktoberfest je sinonim za pivo :) ) i glazbi. Za petak su organizatori pripremili nastup skupine Blaskapelle iz Munchena – ugođaj bi trebao biti autentičan onome iz 1810. kada je Oktoberfest organiziran po prvi puta u dalekoj Bavarskoj. Za one koji ne žele tražiti zabavu daleko od Oktoberfest šatora, u Equadoru će svirati grupa Viva uz potporu DJ Pinje. U istom kvartu caffe bar Tennis će i ovoga petka pozvati sve glasovno (ne)sposobne da se okušaju i svojim karaoke nastupom zabave prisutne. DJ Evo će u caffe baru Hedonist puštati glazbu primjerenu za moovanje i groovanje, dok će oni koji na ovoj putanji od Bačvica do Zente potegnu još malo uzbrdo i dođu do Pina moći razgibati plesne organe na ex-yu hitove tj. na Pionirskoj večeri. Nizbrdo je pak O'Hara u kojoj kostimirani band Disco Inferno izvodi disco, pop i funky hitove 70ih i 80ih. U cca 500m pješačkog puta – vrlo raznolika ponuda za jednu večer.

Zato zapadni dio grada ne obiluje toliko ponudom, iako nije ni tamo suša u pogledu događanja (vani će bit mokro, podsjećamo). U Hemingwaya će srca publike raznježiti Hari Rončević, a u Vanilli će Magazin držati ritam uz svoje brze i laganica hitove. Kome je Pino na krivoj strani grada, može otići u Studio 21 gdje će moći poslušati EXJU hitove, ali u nešto laganijoj verziji uz klavir i gitaru. U samom centru grada stari gosti kultnih splitskih diskoteka iz devedesetih imat će priliku doživjeti povratak u prošlo desetljeće – u caffe baru Art puštat će se hitovi koji su prašili u Kakadua, Shakespearea, Metropolisa….


Rambo napuni i tvrđavu Gripe, a di neće Quasija (foto: Z.Vinčić)
Klub Kocka u petak binu prepušta dvama punk-rock bendovima iz Francuske – Nine Eleven i Fire at Will zagrijat će hladnu Kocku vrlo brzo. Quasimodo će svojoj standardnoj publici ponuditi standardne DJ-e za petak Matana i Tenga, ali će zato subotu začiniti poštenim koncertom koji splitska publika već dugo očekuje – stiže im Rambo Amadeus. Subotnja noć u Kocki bit će obilježena nečim totalno novim, a svi oni kojima su dosadili eksjurok partiji, hitovi '80ih, trash partiji i ostali retro događaji – konačno dolaze na svoje. WKKD naziv je novog programa koji će biti okrenut isključivo glazbi novog milenija, onome što se danas stvara i sluša. Seks&Grad u caffe baru Art još će jednom tematski odrediti Apuntamenat party. Nešto lakši ritam i dalmatinske note ponudit će klapa Iskon u restoranu Sky. U Atlantis skate klubu od ranog popodneva će trajati skate session koji će biti finaliziran partijem za otvaranje sezone u skate parku. DJ Miro, ustoličeni rezident za DJ-pultom u Muralla subotnju noć provest će uz uobičajenu ekipu koja pohodi Underground Control partije.

WKKD naziv je novog programa u Kocki... (foto: H.Podrug)

Sve u svemu, nije nešto posebno, al nije ni ništa. Možda je tako i bolje – bez velikih dilema oni kojima su se nagomilale obaveze na faksu i u školi moći će uzeti jedan vikend pauze od burnog vikend ritma izlazaka. Ili možda ipak ne ovaj vikend, možda onaj tamo sljedeći?

napisala: Vex