Zona studeni

03_11_2009
Zona studeni

Studeni u Info zoni započinje izložbom fotografija, a nastavlja se prvom u nizu izložbi studenata UMASa. <strong>Predstavit</strong> će se studija o socijalnim potrebama obitelji i istraživanje o mladima u Splitu. Večeri filma odvest će nas u Afriku, upozoriti na grozote Vukovara i obilježiti Dan TV...

Studeni u Info zoni započinje trećeg dana u mjesecu otvaranjem šestodnevne izložbe fotografija Na prvi pogled mladog fotografa Nikole Šerventića. Izložbeni slijed nastavit će se prvom u nizu izložbi (bivših) studenata Umjetničke akademije u Splitu koji će svoje radove izlagati u prostoru Info zone. Mlada splitska umjetnica Ines Vidović javnosti će se predstaviti izložbom slika Kompozicija u kompoziciji. Oni koji ne stignu na otvaranje 11.11. moći će se upisati u knjigu dojmova do 25. ovog mjeseca.

Izložba Ines Vidović prva je u nizu izložbi (bivših) UMASovaca

Nastavlja se i niz predstavljanja socioloških studija u kojima sudjeluju mladi studenti Sociološkog odsjeka splitskog Filozofskog fakulteta. U već spomenutu srijedu, 11.11. u 12 sati prof. Anči Leburić predstavit će studiju o socijalnim potrebama obitelji Splita – prvo i jedino takvo istraživanje ikada napravljeno u našem gradu. Suradnja Info zone i Odjela sociologije nastavit će se još jednim predavanjem na kojem će biti izloženi rezultati istraživanja o mladima u Splitu.

Večeri filma u Info zoni u studenom se nastavljaju prvog četvrtka u mjesecu kada će publika imati priliku, kroz putopisni dokumentarac Đir po Keniji i Tanzaniji, osjetiti dašak daleke Afrike. Autorica Margarita Duboković zabilježila je sve detalje i doživljaja mlade splitske ekipe na njihovom putovanju Afrikom.

Stipe Marinović već nam je u albumu prikazao svoj put u Tanzaniju

Za mlade koji žele spojiti ugodno s korisnim – putovanje i rad, u Info zoni će 10. studenog biti organizirana prezentacija programa CCUSA koji nude mogućnost sezonskog zapošljavanja studenata u Americi.

Na Dan sjećanja na Vukovar, 18. studenog, u sklopu Večeri filma u Info zoni bit će prikazan dokumentarac Iskapanje istine autora Tomislava Žaje. Film iznosi potresne zapise o sudbinama nakon Domovinskog rata i otkrivanju tajni masovnih grobnica. Nešto vedriji filmovi dočekat će publiku 21. studenog na Dan televizije. Filmove za taj dan i ove godine će odabrati kolega Đele Hadžiselimovića.


Sjećanje na Vukovar i u Info zoni uz dokumentarni film
Za kraj mjeseca u planu je tribina 'Oću prijevoz noću' na kojoj bi se s mladima trebali suočiti predstavnici Grada i gradskih tvrtki odgovornih za organizaciju javnog gradskog prijevoza, cijene karata i taksi usluga u Splitu, visinu subvencije Grada za pokazne karte učenika i studenata… Možda tada bude prilika za prezentiranje konkretnih rezultata višemjesečnih nastojanja za poboljšanje kvalitete javnog prijevoza, a možda i prilika za promjenu taktike.

Uz sva ova događanja, svih nadolazećih hladnih dana Info zona nudi toplinu i domaću atmosferu za čitanje raznih časopisa (PlanB, Bug, Vidi, Geo, National Geographic – osobito bogata kolekcija!...), besplatno surfanje internetom za mlade, te prostor i opremu za različite kreativne aktivnosti i druženja.

napisala: Vex
foto: Stipe Marinović