Adio poljima uz Poljičku

27_10_2009
Adio poljima uz Poljičku

Zgrada zdravstvene škole uskoro će dobiti temelje, a valjda će po završetku radova i useljenje teći neometano. Bageri će zaorati i temelje prvih stambenih i poslovnih zgrada. U drugom redu <strong>novogradnji</strong> mjesta bi se trebalo naći i za novi centar hitne medicinske pomoći.

Generacije je nisu dočekale iako su je čekale čak od 1979. godine. Zgrada zdravstvene škole uz Poljičku cestu uskoro će dobiti temelje, a valjda po završetku neće i njeno useljenje omesti iste one barake koje priječe izgradnju pristupne ceste do novog rodilišta. Eto se i taj problem, čini se, riješio.


Zahuktala se izgradnja uz Poljičku
Bageri će zaorati i temelje prvih stambenih i poslovnih zgrada uz južnu stranu Poljičke, između dviju bolnica. Navodno bi u jednu od zgrada, pored križanja sa Bušićevom, mogao preseliti i Hrvatski zavod za zdravstevno soiguranje koji će zgradu na zapadnoj obali gradske luke, logično, prepustiti turističkoj namjeni. U drugom redu novogradnji mjesta bi se trebalo naći i za novi centar hitne medicinske pomoći koji će novoizgrađenom prometnicom od Križina, ispod Bušićeve do Firula biti povezan s obje bolnice.

napisao: Pile
foto: strcbrc