Pričigin viška

19_10_2009
Pričigin viška

<em>Festival pričanja priča Pričigin</em> raspisao je četvrti nagradni natječaj za kratku priču. U sklopu festivala, koji se<strong> tradicionalno</strong> održava u Splitu, održat će se po prvi put i <em>Viške zimske večeri pričanja priča</em>. Pravo natjecanja na ovom natječaju imaju svi koji pišu u viškome dijalektu.

Festival pričanja priča Pričigin raspisao je četvrti nagradni natječaj za kratku priču. Sve priče koje pristignu na natječaj objavit će se na pricigin.hr, a autori tri izabrane priče dobit će pravo ispričati ih u sklopu jedne od večeri Festivala krajem ožujka 2010. godine.


I viški Pričigin


U sklopu festivala pričanja priča Pričigin, koji se tradicionalno održava u Splitu, održat će se po prvi put i Ku, co, mi? - Viške zimske večeri pričanja priča. Pravo natjecanja na ovom natječaju imaju svi koji pišu na hrvatskom jeziku u viškome dijalektu (cokavici).

Drugi natječaj objavljen je u tri kategorije: za učenike osnovnih škola od 4. do 6. razreda, za učenike osnovnih škola 7. i 8. razreda te za srednjoškolce i odrasle, a tema je jematva. Autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, kontakt adresu i telefon. Autori prvih pet odabranih priča stječu pravo ispričati ih na večerima pričanja krajem veljače na Visu, dok autori prve dvije odabrane priče stječu pravo ispričati ih u sklopu jedne od večeri Pričigina u Splitu. Po dvije najbolje priče u 1. i 2. kategoriji bit će nagrađene prikladnim knjigama. Autorica ili autor najbolje nagrađene priče u 3. kategoriji bit će nagrađen vikendom u Hvaru.

Pričigin ove godine i na Visu


Otočki do siječnja, splitski do veljače



U prijavi za oba natječaja autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon i adresu. Za splitsko izdanje Pričigina priče treba poslati na [email protected] ili spremljene na disketi ili CDu na adresu Festival pričanja priča Pričigin – za natječaj, MKC Split, Savska bb, 21000 Split te je potrebno priložiti i fotografiju i kratke podatke o svom životu i radu. Za otočno izdanje svaki autor može poslati do dva rada i to na adresu [email protected] s naznakom "za natječaj".

Priča može imati najviše pet kartica (9000 znakova uključujući i praznine), a dijelovi većih proznih cjelina ili već objavljeni radovi neće se uzeti u razmatranje. Rok za prijave na otočko izdanje Pričigina je 22. siječnja, a za splitsko izdanje 20. veljače 2010. godine. Odabrane priče bit će po završetku objavljene u elekroničkoj ili tiskanoj publikaciji Pričigina.

www.pricigin.hr