Zima, zima, e pa šta...

15_10_2009
Zima, zima, e pa šta...

...ako je zima, nije lav! Eto nama zime, prema mišljenju većine, prerano i u nadi u zatopljenje. Vremenska prognoza za vikend najavljuje vedro, ali i hladno – za buru sasvim očekivano. U petak navečer <strong>izlazak</strong> je obavezan, a subota... Nedjelja kao nedjelja, dan za rehabilitaciju.

...ako je zima, nije lav! Eto nama zime, prema mišljenju većine, prerano i u nadi u zatopljenje. Vremenska prognoza za vikend najavljuje vedro, ali i hladno – za buru sasvim očekivano. U petak navečer izlazak je obavezan jer se organizatori večernjih aktivnosti na sve strane trgaju dovest goste baš u svoj kafić/disko/nešto. Zahlađenje i dozvola pušenja u zatvorenim objektima znače raniji početak sezone izlazaka u zatvoreno.

Od ljeta 2009. ostaju samo uspomene... (foto: D.Kalajžić)

U petak večer možete započeti nečim kulturnim – predstavom u HNK gdje igra Zapisi iz nevremena ili u Kinoteci Zlatna vrata gdje možete pogledati filmove Dječak u prugastoj pidžami ili Maradonu u režiji E.Kusturice. Još malo kulture, ali u totalno neobičnom okruženju i kroz sasvim neobične instalacije na suhom i mokrom, možete doživjeti na plaži Trstenik gdje Udruga Kvart otvara multimedijalnu izložbu Plaža Trstenik.

Al' ako je zima, nije lav! (foto: Jion_mae)

Od DJ ponuda za petak nude se DJ Duda Dudes koji će posjetitelje Hedonista očarati vocal house trackovima, u Quasimoda će DJ pult držati DJ Matan, a DJ Ice će u caffeu Vrime vodit  glavnu riječ na Anti-recesija partyu. U Vanilli je provjereno dobra zabava (za one koji takvu zabavu vole) najavljena uz grupu Viva, dok će nešto potpuno suprotno ponuditi caffe Tennis na Firulama – karaoke show (neprofesionalci pjevaju tuđe pjesme). Vjerni posjetitelji Kocke petak navečer mogu provesti u slušaoni rocka, garagea i psychobillya, a ozbiljnija disco publika veselit će se još jednom Apuntamenat partyu u Hemingwayu. Na Bačvicama u tropic clubu Equador, uz naše more i njihove tropske palme ugurat će se i tamburaški sastav Milenium s podrškom DJ Ćibija. Nešto istočnije pionirske generacije okupit će se opet nakon ljetne stanke u Pina.


Quasimodo kreće sa koncertnom sezonom (foto: M.Prgomet)
Klub Kocka u subotu nudi večer u Karanteni – Jade će biti zvijezda večeri, a za potpuni ugođaj tu su još i Drizzt, Implant, Yplode i Bionic. Quasimodo još jednom priprema poslasticu za svoju publiku – Bambi Molesters odradit će koncert i Splićanima bacit bubu u uho novim stvarima sa albuma koji samo što nije u prodaji. Underground Music For Underground People u Muralla ipak neće biti totalno pod zemljom, publiku će na nogama držati DJ Miro, dok će Jadran u Tennisa pokušati učiniti isto to sa svojim gostima. Kako znat tko je uspješniji?

Nedjelja kao nedjelja, dan za rehabilitaciju, opuštanje, obitelj, odmor u prirodi… Oni koji ujutro budu čili i veseli mogu protegnit noge do Botaničkog vrta na Marjanu i tamo sa skautima oplemenit okoliš vrta, a ako ipak dan ne bude za kretanje i akciju uvijek ostaje laganini odlazak na utakmicu Hajduk – Šibenik u večernjim satima kao sportski zaključak vikenda.

napisala: Vex