Torcida: Vrijeme je za naplatu

14_10_2009
Torcida: Vrijeme je za naplatu

Hajduk je možda zaboravio na svoju ovogodišnju europsku avanturu, ali navijači još nisu izravnali <strong>račune </strong>sa slovačkim pravosuđem i policijom. Torcida poziva navijače da preuzmu odluke o ukidanju zabrane ulaska u EU, a svi kojima je ukinuta zabrana imaju pravo tražiti naknadu...

Hajduk je možda zaboravio na svoju ovogodišnju europsku avanturu, ali navijači još nisu izravnali račune sa slovačkim pravosuđem i policijom. Klub navijača Torcida poziva navijače koji su podnijeli žalbe protiv zabrane ulaska u Europsku uniju da u prostorijama kluba što prije  preuzmu pisani otpravak odluke o ukidanju zabrane.

Podsjetimo, ovog ljeta slovačka policija spornim je tumačenjem odluke UEFAe pronašla opravdanje za brutalno premlaćivanje Hajdukovih navijača koji, navodno, nisu smjeli ući na žilinski stadiona zato jer su – Hrvati. U policijskoj akciji ozljeđeno je 100 navijača, a zatočeno u nehumanim uvjetima bilo je 240 navijača. Svim privedenima određena je petogodišnja zabranua ulaska u Slovačku, odnosno zemlje Europske unije.

Hrvati u slovačkom zatvoru - vrijeme je za naplatu

Svi navijači kojima je ukinuta zabrana ulaska u EU imaju pravo tražiti naknadu štete koju su zbog nezakonite zabrane pretrpili, što posebno uključuje trošak žalbe i trošak brisanja zabrane iz putovnica (troškovi putovanja u Zagreb i povratka u mjesto boravišta), a može uključivati i svaku drugu štetu koja je povezana sa zabranom ulaska u EU (npr. troškove neostvarenih putovanja u EU, neostvarnih godišnjih odmora u EU, izgubljene zarade, troškove koje su osobe imali zbog toga što su vraćene sa granice i sl.) za što je potrebno dostaviti dokaze. Također, KN Torcida moli sve navijače koji imaju neiskorištene ulaznice za utakmicu da ih dostave zbog mogućnosti nadoknade štete zbog ne ulaska u stadion.

torcida.hr