Info zona x 2

05_10_2009
Info zona x 2

Prije <strong>dvije</strong> godine otvoren je prostor ICM Info zona čime je ostvarena jedna od rijetkih realiziranih mjera Gradskog programa djelovanja za mlade. Dostupnost informacija povećat će se i postavljanjem info polica, a prva takva polica postavljena je u ponedjeljak...

Prije dvije godine otvoren je prostor splitskog Informativnog centra za mlade Info zona. Prostor na Šperunu ponekad je bio i pretijesan da primi sve mlade koji su u njemu koristili besplatan pristup internetu, tražili informacije, posjećivali izložbe, pratili predavanja, polazili tečajeve…


Svečano otvorenje prostora ICM Info zona 2007. godine
Najveću pažnju privukla su predavanje Mladi i EU u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, stalni tečajevi znakovnog jezika, predavanja na različite teme s područja fizike, astronomije i medicine, predavanja u sklopu Tjedna borbe protiv poremećaja prehrane, AU-pair prezentacije - predstavljanje obrazovnih programa iz zemlje i inozemstva, informativna i edukativna predavanja u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, informativna predavanja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, regionalna konferencija o Nacionalnom programu za mlade, obilježavanje međunarodnog dana plesa akcijom Split pleše!

Najposjećenija akcija: Split pleše! i druge godine na punom Peristilu

Ovim projektom Koalicije udruga Info zona, koju čine Studio razvojnih inicijativa i Udruga za promociju kulture mladih Splitski portal, a uz financijsku podršku Grada Splita i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ostvarena je jedna od rijetkih realiziranih mjera Gradskog programa djelovanja za mlade. Kvaliteta realizacije prošle godine je nagrađena titulom Udruga godine Splitsko-dalmatinske županije.

Nagrada za udruge godine zbog realizacije ICM Info zona

Koalicija udruga Info zona
sudjeluje i u razvoju najpopularnijeg gradskog internet portala za mlade - split.com.hr kojeg je 2004. godine pokrenula udruga Splitski portal, a u suradnji sa Radio Splitom s ciljem veće informiranosti mladih, realizira i emisiju Info zona na radiju čime se postiže sve veća regionalna pokrivenost.

Info pult, događanja, portal, radio emisije i - info police

Dostupnost informacija povećat će se i postavljanjem info punktova na mjestima okupljanja mladih, a prva takva polica postavljena je u ponedjeljak u atriju zgrade koju dijele 3. gimnazija, Graditeljsko-geodetska škola, Graditeljska, obrtnička i grafička škola te Prirodoslovna tehnička škola. U skoroj budućnosti police će se postaviti i u nekoliko drugih srednjih škola i fakulteta na području dalmatinske regije.