Ima li kafića do zidića?

02_10_2009
Ima li kafića do zidića?

Kalendarski početak jeseni označio je početak sezone u zatvorenom za još nekoliko splitskih destinacija zabave. Oni koji ne priznaju dolazak jeseni i zabavu među zidovima, ovaj <strong>vikend </strong>mogli bi se i predomisliti jer meteorolozi za petak najavljuju kišu, grmljavinu i buru...

Kalendarski početak jeseni označio je početak sezone u zatvorenom za još nekoliko splitskih destinacija zabave. Tako u petak Plava kava poziva na otvorenje jesensko-zimske sezone uz Matka i Branu, a Kacha s istim povodom u subotu ugošćuje Vjeku i Tinu. Šuška se da u petak sramežljivo otvara i Quasimodo, uz Fankstera, Gigija i Matana za dj-pultom.

Da glazbe uživo ne bi pofalilo, fanovi grupe Viva u petak mogu u Vanille, grupa Bolero držat će ritam u Equadoru, a oni željni dobrog starog bluesa subotnju večer nek' rezerviraju za Studio 21 i Harpoon Blues Band. To su opcije za slušanje i cupkanje, a vješti pjevači amateri (i svi oni koji misle da to jesu) mogu svoje pjevačke sposobnosti pokazati (i dokazati) u caffe baru Tennis na Karaoke showu uz D'N'F.

Nešto ozbiljniju (organizacijski i izborom izvođača) zabavu za petak nudi Spaladium arena. Konačno i u tom prostoru, tokom gradnje najavljenom kao mjesto za koncertne spektakle, sportske manifestacije i ostale masovne poslastice, možemo uživati u dobrom rocku povodom kraja ljeta. Koncert Adio, lito! okupit će na istom mjestu ekipu Psihomodo popa, Marijana Bana i Diktatore, Urbana, Hladno pivo, Fon Biskich i pokušat ostavit dojam toliko dobar da poželimo reprizu dogodine u isto doba.


Petak u Hemingway baru još jednom nudi, očito dobro prihvaćenu, kombinaciju trubača i house dj-a. Bojan Ristić Brass Band i Joe2Shine već su jednom ovoga ljeta oduševili splitsku publiku neobičnom kombinacijom glazbe, a poznato je da dobre stvari ponekad valja i ponoviti.

Vikend u Kocki otvorit će Disnoise i Besthial, a subotnja večer rezervirana je za Balkan Beasts. Program Balkan Beasts održavat će se u cijeloj Hrvatskoj, promovirat će techno i hard techno glazbu u izvedbi DJa s područja Balkana. Tako će u Kocki balkanska ekipa biti u sastavu DJ Ogi, DJ Zoky, DJ Cepo i DJ Fyuz.


Prošli vikend otvoreni Murall također će imati okupiran DJ-pult, ali isključivo domaćim imenima. DJ Luka Jakir, Lushi i Miro držat će ritam subotnje večeri.

Oni koji ne priznaju dolazak jeseni i zabavu među zidovima, ovaj vikend mogli bi se i predomisliti jer meteorolozi za petak najavljuju kišu, grmljavinu i buru uz pad temperature na 20tak stupnjeva. Uz onu nema kafića do zidića za sljedeća dva dana bit će potrebno osigurati i alternativu.

napisala: Vex