Jesen na daskama

30_09_2009
Jesen na daskama

Glumci se s otvorenih pozornica vraćaju pod krovove svojih kazališnih kuća. Obećavajući <strong>programi </strong>su postavljeni, kazališne kuće spremne, daske čekaju glumce, a glumci bez publike ne mogu. U mjesecima koji slijede isplatit će se, umjesto u kafiću, dio večeri provesti u kazalištu.

S početkom jeseni glumci se s otvorenih pozornica vraćaju pod krovove svojih kazališnih kuća. U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u tijeku je upis pretplata za nadolazeću kazališnu sezonu i kao i svake godine u ponudi je mnoštvo različitih vrsta pretplata. Do 06. listopada gledatelji koji redovito žele provoditi hladne zimske večeri u toplini kazališta mogu izabrati neku od pretplata – premijernu, dramsku, popularnu, operno-baletnu, vikend, studentsku, teatar mladih, koncertnu, matineje ili pretplatu mala scena. Izbor je širok i uz pogled na pristupačne cijene pretplata već od 144 kune, mogućnost plaćanja na rate i popuste koji se nude – nema razloga da HNK ove sezone pati zbog praznog gledališta.


U žutoj zgradi



U dramskom programu uz reprize (za one koji lani nisu uspjeli pogledati) predstava Oprosti, Stipe, Ćelava pjevačica, Zločin i kazna… nude se i nove predstave kao što su Prije sna, Škola za žene, Hamlet, Gretica,str.89, Podvala ludosti i Elling. Premijerne opere nude poznatu radnju, ali novu postavu Prodane nevjeste i Seviljskog brijača. U baletnom programu premijerno će se moći pogledati izvedbe Bolera, Labuđeg jezera, Ščelkunčika

Ljubitelji glazbe zimu će provesti uz Ciklus vokalne glazbe, Ciklus jazz i etno glazbe i Simfonijske koncerte. Svakako, za svakoga po nešto, a pretplate su složene tako da i selektivna publika i publika koja voli pogledati od svega po nešto ima priliku za redovite posjete kazalištu u ovoj sezoni.

Počinje sezona novih uprizorenja priča i likova (foto: S.Marinović)



U crvenoj zgradi



Gradsko kazalište mladih prvi put ove jeseni otvara vrata publici 01.10. predstavom koja nije nova – Ovdje piše naslov drame o Anti odigrat će se jednom prije gostovanja u Ljubljani na Festivalu Zlatna paličica. Sezonu 2009/2010 GKM će službeno otvoriti premijerom predstave Đuka Begović redatelja Srećka Bereca. Radi se o predstavi kojom autor slavi 30 godina glumačkog rada, a na ovom projektu on je i redatelj i dramaturg i glumac. U predstavi će sudjelovati i tamburaški ansambl Bosutski bećari iz Vinkovaca. Nadolazeća sezona donosi još 4 nove premijere tako će u Teatrinu publika moći pogledati Djevojčicu sa šibicama, Moju loptu, Romancu o tri ljubavi u izvedbi Glumačkog ansambla GKM, te Priču o Splitu u izvedbi Perla i perlica GKM-a. GKM i ove godine upisuje nove članove u studija za djecu i mladež, a upisi počinju 03.10. Raspored upisa i detaljnije informacije mogu se dobiti u kazalištu ili na njihovom webu.

Obećavajući programi su postavljeni, kazališne kuće spremne, daske čekaju glumce, a glumci bez publike ne mogu. U mjesecima koji slijede isplatit će se, umjesto u kafiću, dio večeri provesti u kazalištu.

www.hnk-split.hr
www.gkm.hr