Plesni Xontakt

29_09_2009
Plesni Xontakt

Drugo izdanje <em>Xontakt projekta</em> u Split dovodi poznata imena <strong>modernog</strong> plesa, plesne radionice, video projekcije i još puno više od toga. Svi plesači i zaljubljenici u plesnu umjetnost i ove godine su dobrodošli, bilo kao publika bilo kao izvođači u pokretu.

Drugo izdanje Xontakt projekta u Split dovodi poznata imena modernog plesa, plesne radionice, video projekcije i još puno više od toga. Ekipa Centra za pokret još jednom se potrudila osmisliti program koji će zaljubljenike u moderni ples zaokupiti od 29. rujna do 06. listopada koliko će trajati plesna čarolija Xontacta u Splitu. Programski sadržaj projekta podijeljen je u dva dijela – plesne radionice i plesni film i video.

Plesne radionice održavat će se u Domu mladih na Maloj sceni. U program su uklopljene tri plesne radionice, svaka u trajanju od nekoliko dana, a vodit će ih poznati plesni stručnjaci Simona Bertozzi, Baris Michi i Anne Cecile Chane-Tune. Prijave za radionice vrše se putem maila [email protected].

Program plesnog filma i videa započet će filmom Nora

Plesni film i video prikazivat će se u Kinoteci Zlatna vrata, a započet će prikazivanjem filma Nora redatelja Davida Hintona koji prati mladost plesačice iz Zimbabvea uz autentičnu glazbu i plesne pokrete. Tijekom prva tri dana listopada bit će prikazano više od 20 filmskih i video uradaka sa zajedničkom temom – moderni ples. Gledatelji ne trebaju očekivati uobičajenu filmsku formu – radnju i titlove u klasičnom smislu. Bez govora, bez prijevoda, samo pokreti i glazba reći će sve što trebaju znati i doživjeti. Svakodnevne teme bit će otplesane i na taj način prikazane publici.

Bogat program jamči puno plesa i za gledanje i za vlastito izražavanje pa su svi plesači i zaljubljenici u plesnu umjetnost i ove godine dobrodošli, bilo kao publika bilo kao izvođači u pokretu.

www.xontakt.com

napisala: Vex