Žugaj! Šta čekaš?!

28_09_2009
Žugaj! Šta čekaš?!

Inovativnim servisom <em>Žugaj!</em> stvar je maksimalno pojednostavljena: ono što te smeta, živcira, opterećuje, čudi i zamara u Splitu upišeš u <strong>online</strong> formular, ako imaš priložiš fotografiju ili neku drugu dokumentaciju... Sve ostalo obavljamo - mi!

Povodom Međunarodnog dana prava na pristup informacijama, koji se obilježava 28. rujna, splitski.portal – split.com.hr bogatiji je za novi servis pod nazivom Žugaj! čiju je izrada financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu godišnje financijske potpore razvoju splitskog.portala.

Građani teško dolaze do traženih informacija kojima raspolažu tijela javne vlasti, no često se niti ne potrude doći do njih, svjesno pristajući na neinformiranost. Naravno, puno je lakše žugat uz kavu, nego se boriti s birokracijom i prkositi statistici koja tvrdi da 50% upita ne dobije odgovor ili odgovor bude formalan i nepotpun.


Promocija Žugaj! u Marmontovoj (foto: Rene)
Inovativnim servisom Žugaj! stvar je maksimalno pojednostavljena: ono što te smeta, živcira, opterećuje, čudi i zamara u Splitu upišeš u online formular, ako imaš priložiš fotografiju ili neku drugu dokumentaciju, potpišeš se kako želiš i po želji upišeš mail da te možemo kontaktirati. Sve ostalo obavljamo mi - tvoje je samo da gledaš kako se odbrojavaju dani čekanja na odgovor, a kad odgovor stigne da ga, skupa s ostalim posjetiteljima, ocijeniš i po potrebi komentiraš. Time se može lako očitati zadovoljstvo javnosti danim odgovorom kao i ažurnost i spremnost javnih službi na suradnju i rješavanje aktualnih problema na lokalnoj razini.

split.com.hr/zugaj