Jesi za ples?

20_09_2009
Jesi za ples?

Skladan spoj umjetnosti pokreta i glazbe na raspolaganju je svima, a oni koji baš i nisu vješti u tom skladu mogu se upisati na neki od mnogobrojnih tečajeva plesa. Kako plesova ima puno izbor nije lagan, a uz to ima čak i besplatnih <strong>tečajeva</strong>...

S početkom nove školske i akademske godine počinju i razni tečajevi na kojima zainteresirani mogu naučiti nova znanja i vještine, usavršiti i uvježbati postojeće, pa čak i prenositi svoje znanje drugima. Osim aktivnosti koje se vežu uz knjige i namijenjene su umu, u ponudi su i one kojima se tijelom opušta um. Jedna od takvih je i ples. Skladan spoj umjetnosti pokreta i glazbe na raspolaganju je svima, a oni koji baš i nisu vješti u tom skladu mogu se upisati na neki od mnogobrojnih tečajeva plesa. Kako plesova ima puno, sa svih strana svijeta i vezanih za različite vrste glazbe, izbor nije lagan.

Plesni centar Split poziva na upis na početni plesni tečaj kroz koji će plesače početnike uvesti u taktove i korake Engleskog valcera, Bečkog valcera, Disco foxa, Foxtrota i Cha cha cha. Tečaj će se provoditi u sportskom centru Pomak na Stinicama i prvi sat je zakazan za 03. listopada. Cijena tečaja je 200 kuna po polazniku, a članovi iste obitelji, studenti i umirovljenici imaju popust od 20kn.


Ples je: umjetnost, strast, relaksacija... (foto: Ž.Vesanović)
Osim ovog tečaja, koji nudi savladavanje osnova plesova koje bi svatko trebao znati, Plesni centar Split nudi i tečaj Argentinskog tanga. Tango je ples emocija, a pokreti su sredstvo komunikacije plesača – odražavaju sreću, radost, ljubav, tugu, ljutnju… Osim samog tečaja, u ponudi su i tango radionice, gostovanja argentinskih majstora tanga, putovanja i druge aktivnosti koje uvode tango kao stil života. Ovaj tečaj započinje 29. rujna, cijena je ista kao i za tečaj klasičnih plesova, ali lokacija je druga – na taktove tanga plesat će se u Domu mladih.

Plesni studio Fever također otvara svoja vrata u novoj radnoj godini i to besplatnim uvodom u salsu. Dobrodošli su svi koje mami vrući ritam salse, da se okušaju, pa možda i nastave s tečajem toga plesa ili nekog drugog iz široke ponude ovog plesnog studija. Besplatan trosatni tečaj održat će se 27. rujna u 19h u Guliver energiji pokraj Mercatora, a nakon tečaja organizatori najavljuju i salsa party. Redoviti tečajevi održavat će se u Trogiru, Kaštelima i Splitu tako da daljina trening dvorane ne bi smjela biti razlog odbijanja poziva na ples.

Plesni centar Split
Kontakt osoba: Vana Bakalić, 091 44 88 334
[email protected]

Fever plesni studio
Kontakt osoba: Hrvoje Kraševac, 098 330 260
[email protected]
www.fever.hr

napisala: Vex