Vikend s okusom soli

18_09_2009
Vikend s okusom soli

Ako je prošli vikend bio poseban zbog festivalskih filmova, onda je ovaj valjda poseban zbog jedriličarskih regata, no začinjen je on i glazbenom <strong>ponudom</strong> i to na svim nadmorskim visinama - od najnižih Hemingwaya i Lažine pa do najviše tvrđave Gripe...

Ako je prošli vikend bio poseban zbog filmova Split Film Festivala, onda je ovaj valjda poseban zbog jedriličarskih regata, no začinjen je on i glazbom. Filmski festivalski dani završavaju u subotu, kada i ACI Match Race, no jedra neće mirovati ni u nedjelju kada pred gradskom lukom starta 78. Mrdujska regata.


Pod Sustipanom jedrenje, na Sustipanu feštice (foto: Ž.Šunjić)
U petak će se na Sustipanu svijet jedrenja zbližiti sa svijetom glazbe uz Tribute to Gobo, u subotu uz klape, a u nedjelju (opet) uz Marijana Bana.

Uz ribe će se u petak plesati i na Firulama uz Trag, a ni Apuntamenat party u Hemingwaya i Bolero u Vanilli nisu daleko od mora. Stella Mares nudi spoj Slavonije i Dalmacije - Gazde će tik uz more i borove užariti svoje tambure. Na vrhu brda, a u podrumu Doma mladih DJ Porngrinder će puštati death metal, hardcor i grindcor.

U subotu na najvišoj nadmorskoj razini, na tvrđavi Gripe, nastupaju Benny Lava, Čopor i Životni moto, nešto niže, u klubu Kocka se predstavlja splitska demo hip hop scena, a najniže, u Jungli tonove večeri slažu Dubsupliersi uz potporu rezidenta Jooranta, Luke Lukača i Mira.


Svakodnevnica u bazenu by Antonio Rosetti
Još malo vodenih uvjeta  od petka navečer možete osjetiti i u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače, na izložbi Na škrge u kojoj je autor Antonio Rosetti izložio najbolje fotografije nastale spuštanjem trenutaka svakodnevice u bazen… 'Ste pročitali razgovor s autorom?