Nakon đita regate

15_09_2009
Nakon đita regate

Uvod u prvu rujansku Mrduju (do sada se održavala u listopadu) je <em>ACI Match Race</em> koji se od utorka do subote <strong>jedri </strong>pod Sustipanom, a kojeg prati i zabavni program. Još uvijek neslužbeno, pobjednici Mrdujske regate trebali bi zafeštati uz <strike>Gega</strike>… Klikajte naš kalendar događanja ;)

Uvod u prvu rujansku Mrduju (do sada se održavala u listopadu) je ACI Match Race koji se od utorka do subote jedri pod Sustipanom, a kojeg prati i zabavni program. Još uvijek neslužbeno, pobjednici Mrdujske regate trebali bi zafeštati uz Gega… (edit: ipak je Ban) Klikajte naš kalendar događanja ;)


Novi jedriličarski obračuni pod Sustipanom (foto: Ž.Šunjić)
Prva dva dana ACI Match Race regate jedrit će se flotno jedrenje, a šest najboljih kormilara flotnog jedrenja ući će u drugi krug i u petak i subotu jedriti dvobojsko jedrenje u kojem će se u subotu dobiti konačni pobjednici. Naše najbolje kormilarke i kormilari predvodit će dvanaest hrvatskih posada, a nastupit će i strana imena koja se još uvijek drže u tajnosti.


Samo da kiše ne bude kao prošle godine (foto: S.Marinović)
S idejom da privuče više inozemnih natjecatelja i odmakne se od termina drugih regata, Mrdujska regata je iz prvog vikenda listopada preselila u pretposljednju nedjelju rujna. Prošle godine je krstaš Shining Maxi Umago sa kormilarom Rajkom Kujundžićem oborio rekord star 33 godine, prevalivši rutu od Splita oko Mrduje do Splita za samo 2 sata i 16 minuta. Valjda će i ove godine vjetar biti na strani najveće i najstarije hrvatske fešte jedara.

Iduća postaja ljubitelja jedrenja i jedriličarskih tuluma je 65. Viška regata koja se održava od 16. do 18. listopada…

jklabud.hr