Ponovno, ali neponovljivo

12_09_2009
Ponovno, ali neponovljivo

Splićane nimalo nije omela činjenica što je show koji su <strong>Letovci</strong> priredili bio gotovo identičan onome početkom travnja u klubu Kocka. Pred nama je opet bio isti, pomalo izlizani set i dalje energičnog neponovljivog benda kojega splitska publika toliko voli i cijeni.

Ljubav između splitske publike i riječkih glazbenika ponovo je potvrđena u noći sa petka na subotu na platou pred klubom O'Hara – Let 3 su preko 2 sata žarili i palili pred poprilično oduševljenom gomilom.

Splićane nimalo nije omela činjenica što je show koji su Letovci priredili bio gotovo identičan onome početkom travnja u klubu Kocka, jedino je izmjene pretrpjela set-lista, ali nije bila dramatično drugačija od više-manje uhodane rutine.

Show gotovo identičan onome travanjskom u Kocki

Dakle, prvih 40 minuta imamo pred sobom krnju postavu, koja izvodi medley starih hitova i pokoju stvar Termita sa Mrlom kao vokalom, zatim im se na pozornici pridruži Orhan koji na svoj način (koji veći dio publike totalno raspameti) otpjeva hitove sa Bombardiranja, da bi se zatim pojavilo robotoidno čudo sa dodatkom za hipnotiziranje i otpjevalo par pjesama.

Kad se glava na stalku umorila, ukazao se konačno glasom i stasom pjevač skupine te nastavio sa rafalom hitova iz Čačka uz poneko putovanje u nešto dalju prošlost, potpomognut Orhanom i raspamećenom splitskom publikom. Treba li spomenuti da se vokal za vrijeme pjesme Dijete u vremenu na momente nije uopće čuo od urlanja oduševljene gomile ili se to već podrazumijeva samo po sebi? Splićani su bome, ako ćemo suditi po reakcijama kojima svjedočim iz koncerta u koncert, taj hit doktorirali.

Dijete u vremenu uz urlanje oduševljene gomile

Nakon sat ipo vremena svirke bend je otišao s pozornice da bi domaćini, nakon par minuta skandiranja riječke pičke (a što drugo, jel) dozvali natrag Mrlu. Razdragani je basist pokušao uvjeriti publiku da ide spavati i sam se ispružio i otkunjao minuticu, ali mu nije uspjelo pa je morao pribjeći svojim poznatim pjesmama o jednoj životinji, više životinja (koje su Splićani, kao i obično, odlično vokalno nadopunili) te cvijetku.

Na pozornicu se vratio i ostatak benda, te uspješno izveo slavno ispaljivanje čepova. Orhana više nismo vidjeli, a ne bi se baš ni uklopio u to gologuzo okruženje sa hlačama osiguranim remenom i tregerima (pretpostavljam da sa Letovcima na pozornici nikada ne možeš biti dovoljno siguran). Energično su otprašili još par pjesama, zasuli nas perjem i ponovo otišli sa pozornice.

Pred nama je opet bio isti, pomalo izlizani set

Iscrpljena publika je iz nekoliko pokušaja uspjela složiti imperativ vrati se i nakon koju minutu skandiranja Riječani su ponovo bili u akciji. Tradicionalno smo za kraj čuli Naftu i besmrtnu Sam u vodi čji je furiozni kraj označio i kraj još jednog nastupa Leta 3.

Ako je među razularenom gomilom i bilo onih koji su se nadali da će možda prisustvovati svojevrsnoj generalnoj probi pred zagrebačko-ljubljanski Trans Europe festival na kojem planiraju izvesti samo stvari sa Two dogs fucking i El Desperado, grdno su se zeznuli. Pred nama je opet bio isti, pomalo izlizani set i dalje energičnog neponovljivog benda kojega splitska publika toliko voli i cijeni posebno nakon posljednjeg studijskog uratka.

napisala/foto: KMaja