Zabava prije seksa

09_09_2009
Zabava prije seksa

Zašto idete na koncerte? Gdje upoznate one s kojima na kraju večeri zabrijete? U kojem dijelu godine češće mijenjate partnere? Je li 170 srednjoškolaca, od onih 250 iz <strong>ankete</strong> Slobodne Dalmacije, ostvarilo svoje seksualne želje s početka ljeta?

Zašto idete na koncerte? Gdje upoznate one s kojima na kraju večeri zabrijete? U kojem dijelu godine češće mijenjate partnere? Nemamo pojma što bi ste vi odgovorili na ta pitanja, a nismo sigurni ni da nas zanima. Iskreno, ne zanima nas ni je li 170 srednjoškolaca, od onih 250 iz ankete Slobodne Dalmacije, ostvarilo svoje seksualne želje s početka ljeta.

Ipak, Tuborg je od GfK – Centra za istraživanje tržišta naručio istraživanje u kojem su postavljena slična pitanja, a mi, kao i vi, volimo bit kul i in pa bi ozbiljno narušili svoj rejting kad ne bi razmišljali kao ostali prosječni mladi Hrvati. Stoga, informirajmo se…

Najčešći razlog posjeta ljetnim festivalima i koncertima je zabava

Ispitanici kao najčešći razlog posjeta ljetnim festivalima i ostalim glazbenim događanjima navode zabavu, visokih 80%, iza koje slijedi atraktivnost izvođača sa 17%. Novim (nevinim) poznanstvima nada se 0.5%, a novim poznanstvima koja će rezultirati seksom nada se 1.5% ispitanih – njima nije bitno što i tko svira, ako ima nešto da se dira :D Od 200 ispitanih 1% ih ne posjećuje ljetne festivale i ostala glazbena događanja.

Većina, 62.5%, ima stalnog partnera ili partnericu, no 12% je ljeto navelo kao dio godine u kojem najčešće mijenja partnere. Proljeće i jesen izjednačeni su sa po 1%. Iako zima izgleda kao najsigurnija za veze jer tada se sa prekidom suočilo samo 0.5% ispitanih, no za 23% nema pravila u kojem će dijelu godine primiti ili dati košaricu.

Za 1.5% ispitanih nije bitno što i tko svira, ako ima nešto da se dira

I, uputa za one srednjoškolce s početka priče/ljeta, ali i za onih 0.5% što plate kartu za koncert u nadi da će tako doći do seksa… Između petnaest ponuđenih mjesta, ispitanici ovog istraživanja naveli su klub (34.5%), kafić (25.5%) i plažu (21%) kao najčešća mjesta na kojima ljetna poznanstva rezultiraju seksualnim odnosom.

Istraživanje je provedeno u drugoj polovici srpnja ove godine, online upitnicima na uzorku od 200 ispitanika u dobi od 20 do 25 godina, reprezentativnom prema spolu i regiji.

foto: Damira Kalajžić