Treći je 14. festival

26_08_2009
Treći je 14. festival

Nakon drugog <em>Festivala mediteranskog filma</em> u svibnju i prvog supetarskog <em>Supetar Super Film Festivala</em> u srpnju, u rujnu je vrijeme za <strong>najstariji</strong> filmski festival u splitskom akvatoriju – 14. <em>Split Film Festival</em> koji poziva sve filmoljupce da daju svoj volonterski doprinos.

Nakon drugog Festivala mediteranskog filma u svibnju i prvog supetarskog Supetar Super Film Festivala u srpnju, u rujnu je vrijeme za najstariji filmski festival u splitskom akvatoriju – 14. Split Film Festival. Kako svaki festival ima svoju draž i posebnost, tako je i ovaj festival birao radove prema posebnom ključu – nova, kreativna, subverzivna, osobna, eksperimentalna, radikalna ostvarenja (film, video i novi mediji) imala su prednost pri selekciji. Osim projekcija filmova u sklopu festivala odvijat će se i projekcije, prezentacije internet projekata, interaktivnih instalacija, performansi, retrospektive domaćih i stranih autora… Festival će trajati tjedan dana, od 12. do 19. rujna, a program će se odvijati na nekoliko lokacija – u kinu Central, kinu Karaman, klubu Ghetto i u kinoteci Zlatna vrata. Raspored projekcija i kompletan program bit će objavljen za koji dan, ali na webu festivala www.splitfilmfestival.hr već je postavljen popis filmova po kategorijama, sastav žirija i ostale informacije.

Split Film Festival - 14. godinu za redom

Kako je organizacija festivala bilo kakve vrste zahtjevan posao u koji je potrebno uložiti puno rada, vremena i ljubavi organizatori pozivaju sve filmoljupce da daju svoj volonterski doprinos stvaranju 14. po redu izdanja Split Film Festivala. Volonterima namjeravaju povjeriti poslove u press službi, hospitality ekipi ilitiga ekipi za dobrodošlicu i ugodnu atmosferu posjetiteljima i autorima na festivalu i oko njega, zatim poslove distribucije materijala festivala i sve ostalo što bilo tko s malo volje može pripomoći u organizaciji ovisno o svojim željama i vještinama. Volonteri bi trebali znati engleski jezik, biti punoljetni i u vrijeme Festivala boraviti u Splitu. Zauzvrat organizatori ne nude novčanu naknadu (rad je volonterski!), ali nude vrijedno iskustvo, upoznavanje sa procesom organizacije jednog ovakvog događanja, mogućnost sklapanja novih poznanstava… Svi zainteresirani volonteri mogu se prijaviti mailom na adresu [email protected], s predmetom maila “volonteri”, a rok za prijavu je 1. rujna.